Μουσείο Τυπογραφείας

Το Δημοτικό Σχολείο Τσικαλαριών στην Πολωνία

Το Δημοτικό Σχολείο Τσικαλαριών συμμετέχει σε πρόγραμμα ERASMUS+ KA2 με τίτλο «Meaningful ICT in collaboration and in a safe and smartenvironment: ourpathtowards a smartschool», με συμμετέχοντα σχολεία το SalvadorSanroma από την Ισπαvία, το ZespolSzkol nr2 από την Πολωνία, το Δημοτικό σχολείο Πολεμίου από την Κύπρο και το I.C. Edmondo De Amicis από την Ιταλία.
Πόκειται για ένα διετές πρόγραμμα που αφορά διδακτικές προσεγγίσεις με τη βοήθεια της Τέχνης και της Τεχνολογίας και τη δημιουργία ενός εποικοδομητικού ασφαλούς τεχνολογικού περιβάλλοντος  στην πορεία για ένα έξυπνο σχολείο.
Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού αντιπροσωπεία του σχολείου μας αποτελούμενη από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου: Καπριδάκη Μαρία, Μαστρογιαννίδου Λία και Μητροπούλου Ανδρομάχη   και τους μαθητές της ΣΤ τάξης : ΣπηλιανάκηΜαρία, Νικολακάκη Νεκτάριο, Νικολουδάκη Σοφία και Παπαϊωάννου Δημήτρη, συμμετείχε στην τρίτη διεθνική συνάντηση η οποία διεξήχθη στο σχολείοZespolSzkol nr2 της Πολωνίας.
Όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί και μαθητές είχαμε τη μοναδική ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με την καθημερινότητα των ανθρώπων της περιοχής του Czerwionka-Leszczyny. Μέσα από εκπαιδευτικές επισκέψεις και δημιουργικά εργαστήρια που είχαν οργανώσει με μεγάλη επιτυχία οι συνάδελφοι του εταίρου σχολείου, γνωρίσαμε τα ήθη και τα έθιμα, τα μνημεία, τον πολιτισμό, την κουλτούρα και την ιστορία του τόπου τους. Επίσης, οι μαθητές είχαν την πρωτόγνωρη εμπειρία να φιλοξενηθούν για μία ολόκληρη εβδομάδα από οικογένειες που είχαν παιδιά στο αντίστοιχο σχολείο.Μία εμπειρία που μόνο θετικά οφέλη μπορεί να προσκομίσει σε αυτούς.
Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές παρακολούθησαν το πρόγραμμα του σχολείου στη διάρκεια της εβδομάδας και παράλληλα συμμετείχαν, μαζί με τα παιδιά από όλες τις χώρες, σε εργαστήρια καλλιτεχνικών, τεχνολογίας και ρομποτικής. Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για πολλά θέματα που αφορούσαν στη λειτουργία του σχολείου. Επιπρόσθετα, συμμετείχαν σε  δημιουργικά εργαστήρια και σε συνάντηση εργασίας, μεταξύ των υπευθύνων εκπαιδευτικών των σχολείων, κατά την οποία  συμφώνησαν  τις λεπτομέρειες υλοποίησης  του σχεδίου για το τρέχον έτος.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί περιηγήθηκαν στην επαρχία του czerwionka- Leszczynyκαι στα προστατευμένα από την Unescoσαν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς familoky,δηλαδή τα σπίτια των ανθρακωρύχων της περιοχής. Ακόμα είχαν την ευκαιρία να δουν το απίστευτης φυσικής ομορφιάς δάσος Palowice. Επίσης επισκέφτηκαν το μοναδικό αλατορυχείο της Bochnia καθώς και τη μαγευτική πόλη της Κρακοβίας όπου ξεναγήθηκαν και γνώρισαν σημαντικά στοιχεία της ιστορίας της. Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί όλων των χωρών είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να ξεναγηθούν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης Άουσβιτς και Μπιρκενάου, όπου καμία λέξη δεν μπορεί να περιγράψει τα συναισθήματα που δημιουργούνται από μία τέτοια επίσκεψη.
Η φιλοξενία που δεχτήκαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ήταν πραγματικά συγκινητική! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 25 Φεβρουαρίου έως 2 Μαρτίου 2018 στην πόλη μας, τα Χανιά, ελπίζοντας να ανταποδώσουμε στο ακέραιο τη ζεστή φιλοξενία που δεχτήκαμε από όλους μας τους εταίρους, σε όλα τα προηγούμενα ταξίδια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.