Μουσείο Τυπογραφείας

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. “αδειάζει” τον δήμαρχο;

Να πάρει θέση σε όσα λέγονται το τελευταίο διάστημα δημόσια, για το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης κάλεσε χθες τον δήμαρχο Χανίων ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Λειψάκης. Ο δήμαρχος όμως πέταξε το “μπαλάκι” στο Δ.Σ. του Θεάτρου, υποστηρίζοντας πως αυτό πρέπει να απαντήσει και «δεν μπορούμε να το υπερκεράσουμε». Τι δεν γνώριζε όμως ο κ. Βάμβουκας ίσως; Οτι στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. τέθηκε σε ψηφοφορία το αν θα πάρει θέση το Θέατρο σε όσα γράφονται δημόσια το τελευταίο διάστημα και μεταξύ άλλων στα ερωτήματα που έχουν τεθεί μέσα από τα “Χ.ν.” περί της αβεβαιότητας για το μέλλον του, δεδομένου ότι και τυπικά από τις 21 του μήνα δεν θα υπάρχει υπεύθυνος για τον σχεδιασμό των παραγωγών. Το Δ.Σ. λοιπόν με ψήφους 3 έναντι 1 αποφάσισε ότι δεν θα πάρει θέση δημόσια.
Εύλογη απορία δική μας: Αφού ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. ορίζεται από τον δήμαρχο δεν θα έπρεπε να υπάρχει μια στοιχειώδης ενημέρωση προς αυτόν για τέτοιες αποφάσεις; Ή λοιπόν ο πρόεδρος “άδειασε” τον δήμαρχο ή ο δήμαρχος αποφεύγει να πάρει θέση για λόγους που μόνο αυτός μπορεί να εξηγήσει. Σε κάθε περίπτωση μόνο σοβαρή δεν είναι η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω και το Θέατρο κινδυνεύει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.