Μουσείο Τυπογραφείας

Την Τρίτη το Santa Run της αλληλεγγύης

Την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά το 7ο Santa Run Chania, η μεγάλη γιορτή αλληλεγγύης που αναβλήθηκε χθες Σάββατο λόγω των καιρικών συνθηκών. Σύμφωνα με την Οργανωτική Επιτροπή η αναβολή ήταν απαραίτητη «ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά για την ασφάλεια των συμμετεχόντων».

Eτσι η διοργάνωση του 7ου Santa Run μετατίθεται για την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, την ίδια ώρα, δηλαδή στη 1 το μεσημέρι με αφετηρία το 1ο Γυμνάσιο – ΣΔΕ Χανίων. Μέχρι τότε μπορούν και οι… αναβλητικοί Άγιοι Βασίληδες να προμηθευτούν τη στολή τους, από το Σπίτι του Santa run ώστε αυτή η μικρή καθυστέρηση να δυναμώσει πιο πολύ τους στόχους του Santa Run Chania και τους τέσσερις ωφελούμενους συλλόγους: ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ «Η Μεγαλόχαρη», Ορίζοντας.
Πάντως οι συμμετοχές μέχρι και χθες ξεπερνούσαν τις 3.000 με τους διοργανωτές να αισιοδοξούν ότι ο τελικός αριθμός θα ξεπεράσει τους 4.000.
Μιλώντας στα “ΧΝ” το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Santa Run Παναγιώτης Ορφανίδης ανέφερε ότι «o ενθουσιασμός του κόσμου είναι μεγάλος, από ανθρώπους όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από πολλές χώρες της Ευρώπης που γνωρίζοντας για την διοργάνωση προγραμμάτισαν να βρίσκονται εδώ τούτες τις ημέρες. Εκτιμούμε ότι οι συμμετοχές θα αυξηθούν μέχρι την Τρίτη 26 Δεκεμβρίου και σε αυτό θα βοηθήσουν οι καλές καιρικές συνθήκες». Όπως επεσήμανε ο κ. Ορφανίδης η χθεσινή αναβολή κρίθηκε αναγκαία λόγω καιρού και για να είναι ασφαλής η διέλευση των συμμετεχόντων.

“ΓΙΝΕ ΠΑΙΔΙ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ”
Το μήνυμα της μεγάλης γιορτής αλληλεγγύης είναι και φέτος το “Γίνε παιδί, για τα παιδιά μας” ενώ φέτος συμμετέχουν σχεδόν 200 εθελοντές.
«Ο Ορίζοντας είναι από τα ιδρυτικά μέλη αυτής της διοργάνωσης και για εμάς αποτελεί μια από τις πιο τονωτικές “ενέσεις” που έχουμε μέσα στην χρονιά καθώς με αυτά τα χρήματα συντηρούνται έξι ξενώνες στην Αθήνα για ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο και για τις οικογένειες τους. Όμως το Santa Run δεν είναι μόνο χρήματα και αριθμός επιταγών. Το σημαντικότερο είναι ότι λειτουργεί ως ένας πομπός αγάπης, αλληλεγγύης και εθελοντισμού», επεσήμανε, το μέλος του Δ.Σ του Ορίζοντα Τάσος Μαραγκουδάκης.
«Για εμάς το Santa Run αποτελεί ένας από τους μεγαλύτερους χορηγούς του ιδρύματος. Ούτε το κράτος είναι σε θέση να δώσει τόσα χρήματα, ούτε μέχρι τώρα έχει βρεθεί άλλος πολύ μεγάλος χορηγός που να μας ενισχύσει. Έτσι η προσφορά του Santa Run καλύπτει πολύ βασικές ανάγκες του ΚΗΦΑΠ, μας κρατάει ζωντανούς και μας δίνει την δυνατότητα να μην κλείσουμε αλλά να συνεχίσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας», τόνισε η Ελένη Χουδαλάκη, από το ΚΗΦΑΠ “Μεγαλόχαρη”.
«Για το Κ.Η.Φ. ΑμεΑ , το Santa Run είναι μια διοργάνωση ζωτικής σημασίας.

Πέρυσι το μισό μας σχολικό λεωφορείο το αγοράσαμε με τα χρήματα του Santa Run. Θα ήταν αδύνατον να καλύψουμε μόνοι μας ένα κόστος 48.000 ευρώ. Το ποσό φέτος θα το διαθέσουμε για την κατασκευή του νέου μας κτηρίου στην Χρυσοπηγή» ανέφερε η Δήμητρα Μηνα, από το Κ.Η.Φ.ΑμεΑ.
«Η συνεισφορά του Santa Run κάθε χρόνο είναι εξαιρετικά σημαντική. Mε τα χρήματα που έχουμε λάβει τα τελευταία 7 χρόνια έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε τις δομές των κτηρίων μας που είναι σημαντικές για τα παιδιά με σοβαρά κινητικά προβλήματα», τόνισε η Αργ. Αθανασάκη από την ΕΛΕΠΑΠ.

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ SANTA RUN
Ωρες λειτουργίες στο Σπίτι του Santa Run (Βολουδάκηδων 17) :
Σήμερα, Κυριακή 24 Δεκεμβρίου, 10 π.μ. – 7 μ.μ.,
Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου, κλειστά,
Τρίτη 26 Δεκεμβρίου, 9 π.μ. – 1 μ.μ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.