Μουσείο Τυπογραφείας

Την έγκριση της Κομισιόν θέλουν τέσσερα προγράμματα προώθησης

Με συνολικό προϋπολογισμό 12,7 εκατ. ευρώ υποβλήθηκαν προς έγκριση στην Κομισιόν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τέσσερα νέα προγράμματα ενημέρωσης και προώθησης.

1. Ροδάκινο και πορτοκάλι
Προώθηση φρέσκων φρούτων σε Σουηδία, Φιλανδία, Δανία και Ουγγαρία με επικεφαλής τον ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού (4.394.598 ευρώ).

2. Λάδι, ελιές και τυριά
Καλάθι προϊόντων με λάδι ΠΓΕ Θάσου, Ελιά Θρούμπα ΠΟΠ Θάσου, Ξινόμαυρο Π.Ο.Π. Νάουσας, Κασέρι Π.Ο.Π. Λαδοτύρι Μυτιλήνης Π.Ο.Π. και Φέτα Π.Ο.Π. σε Γερμανία, Βέλγιο, Ελλάδα, επικεφαλής Ε.Α.Σ. Καβάλας (3,3 εκατ.)

3. Ρύζι
Μεταποιημένα προϊόντα με βάση το ρύζι σε Η.Π.Α., Ρωσία, Νορβηγία, με επικεφαλής την ΕΥΓΕ Πιστιόλας Agrino (3.395.000 ευρώ)

4. Μήλα
Δράσεις ενημέρωσης φρέσκων φρούτων και λαχανικών Π.Ο.Π./Π.Γ.Ε. στην εσωτερική αγορά. Τριετές πρόγραμμα με επικεφαλής τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου (1.591.638 ευρώ).

Πρωτογενής τομέας
65. εκατ. ευρώ οι συνολικές οφειλές της Ενωσης Ηρακλείου από διάφορα δάνεια που έπαιρνε κατά καιρούς από την Τράπεζα Πειραιώς και με το σχέδιο που προτείνει η Τράπεζα θα επιστραφούν σταδιακά, ενώ η Ενωση θα καλύψει και τις υπόλοιπες ανάγκες και οφειλές της.
2 εκατ. ετησίως τα ενοίκια κατασχεθέντων από την εφορία ακινήτων του ΤΑΛΩΣ ύψους 450 χιλιάδων ευρώ ετησίως και οι εισπράξεις από τη διαχείριση των επιδοτήσεων θα ανέλθουν ετησίως στα 1,5 εκατ. ευρώ.
Κατά συνέπεια η ΕΑΣΗ θα μπορεί να δίνει στην Πειραιώς κάθε χρόνο 2 εκατ. ευρώ.
10 εκατ. παρά τις δυσκολίες από την παρακράτηση των επιδοτήσεων η Ενωση έχει δώσει στην Πειραιώς τα τρία τελευταία χρόνια ποσά συνολικού ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ.
46.000 αγρότες: Η Ενωση Ηρακλείου έχει προωθήσει στην Τράπεζα 460.000 αγρότες που άνοιξαν τραπεζικούς λογαριασμούς, παίρνοντας δάνεια και θέτοντας ως ενέχειρο το σίγουρο χρήμα των αγροτικών επιδοτήσεων.
500 χιλιάδες. Η ΕΑΣΗ μπορεί να εξασφαλίσει ενοίκιο ύψους άνω των 500 χιλιάδων ευρώ κάθε χρόνο.

Αγροτικά εμπορεύματα
Σύμφωνα με την εβδομαδιαία Agrenda A1/19
– Τι προσέχουμε;
– Ενισχυμένες τιμές στο αρνί.
– Η εποχιακή αύξηση οδηγεί στις τιμές στα 5,20 ευρώ το κιλό.
– Αυξάνονται οι εξαγωγές ζώντων προβάτων από ΕΕ προς Λιβύη.

Νέο μοντέλο διάσωσης
για Ε.Α.Σ. Ηρακλείου
– Τι προτείνει η Τράπεζα Πειραιώς; Γιατί αρνούνται τους όρους οι Κρητικοί;
– Δάνειο 15 εκατ. ευρώ με τη δημιουργία εταιρείας που το 49% θα έχει η Ενωση και το 51% πολύ γνωστός Ελληνας επιχειρηματίας.

Ποιοτικές ντομάτες Ελαφονησίου
=> Η ντομάτα όπως πρέπει να είναι
=> ΑΣΙΟ Ελαφονησίου, ΣΥΝΠΕ Ελαφονήσι Κισάμου – 73012- Χανιά – 2822061061, 6977075399

Μελισσοκομία για αρχάριους
Θέλοντας να μοιραστεί και την εμπειρία της στη μελισσοκομία η εταιρεία Αγρια Μέλισσα κυκλοφόρησε ένα DVD που περιέχει χειρισμούς για να βοηθήσει στο ξεκίνημά τους, τους μελισσοκόμους.
Το DVD διάρκειας μίας ώρας και 35 λεπτών περιέχει πολύτιμες πληροφορίες.

Χριστούγεννα χωρίς γαλοπούλα
7.000: Στις αρχές της δεκαετίας τα Τρίκαλα παρήγαγαν 15.000 γαλοπούλες ετησίως, ενώ πλέον δεν ξεπερνούν τις 7.000.
5 ευρώ το κιλό: Για τους παραγωγούς η τιμή της γαλοπούλας πρέπει να ξεπεράσει τα 5 ευρώ το κιλό προκειμένου να αποσβέσουν τα έξοδά τους.
10%: Η ελληνική παραγωγή καλύπτει λιγότερο από το 10% της εγχώριας ζήτησης φτάνοντας μετά βίας τους 3.000 τόνους.

Ποιοί κλάδοι επιδοτούνται
από το μέτρο 123Α
• Οπωροκηπευτικά • κρέας • ελαιούχα προϊόντα • άνθη • πουλερικά • φαρμακευτικά και αρωματικά φυτά • δημητριακά • γάλα • ζωοτροφές • μέλι • σπόροι και πολλαπλασιαστικό υλικό • σαλιγκάρια • οίνος.

Λιγότερες φράουλες στο…
Βέλγιο ως τα τέλη του έτους
Σημαντική μείωση έως 20% σημειώνει η παραγωγή φράουλας στο Βέλγιο, σύμφωνα με το συνεταιρισμό Veiling Hoogstraten. Αυτή τη βδομάδα η μέση τιμή της φράουλας κινήθηκε στα 3,07 ευρώ το κιλό και της καλής ποιότητας μεταξύ 4,15 – 4,20 ευρώ.
Η παραγωγή ως τα τέλη του έτους εκτιμάται στα 28,5 εκατ. κιλά σύμφωνα με τον πρόεδρό της Veiling Hoogstraten.

Αυξάνεται ο “φθηνός” προορισμός
μέσω TUI – Thomas Cook
Στη λογική του “All Inclusive” τα συμβόλαια που κλείνονται και για το 2014. Οι αγορές – στόχοι για αύξηση των εσόδων:
Ρωσία, Δανία, Σουηδία και της Γαλλίας, αλλά και τις παραδοσιακές αγορές της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Αγγλίας και της Γαλλίας προκρίνει για την επόμενη οκταετία η έρευνα της Mc Kinsey. Της Αγγλίας και της Γαλλίας προκρίνει για την επόμενη οκταετία η έρευνα της “Τουριστικός Στρατηγικός Σχεδιασμός 2021”.

Χίθροου – Σαντορίνη με Britich Airways

Από τις 4 Μαΐου έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2014 θα πραγματοποιεί 2 φορές την εβδομάδα Χίθροου του Λονδίνου για τη Σαντορίνη. Η British Airways Holidays θα προσφέρει και διαμονή σε ξενοδοχεία της Σαντορίνης.
Επίσης, το 2014 η British θα ξεκινήσει θερινά δρομολόγια στη Μύκονο.
Το αποτέλεσμα;
Οι τουριστικοί παράγοντες των Κυκλάδων εκτιμούν ότι με τις πτήσει της British θα ενισχυθεί στα νησιά το τουριστικό ρεύμα από την Αγγλία.

Απευθείας πτήση της Delta Air

Καθημερινή εποχιακή απευθείας πτήση που θα συνδέει την Αθήνα, Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος με τη Νέα Υόρκη JFK θα ξεκινήσει πάλι στις 18 Μαΐου 2014 η Delta Air Lines
Η πτήση θα πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου με αεροσκάφος Airbus A 330 – 300 292 θέσεων σε συνεργασία με τους εταίρους της Air France KLM και Alitalia. Οι επιβάτες με προορισμός στο νέο Terminal 4 της Delta.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.