Μουσείο Τυπογραφείας

Τιμητική εκδήλωση


Με γεμάτο από κόσμο τον κεντρικό Ιερό Ναό του Νίππους Αποκορώνου, αφιερωμένου στον Τίμιο Σταυρό, τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής από την Ομοσπονδία Σωματείων Αποκορώνου Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Αποκορώνου ο καθιερωμένος παναποκορωνιώτικος εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.
Αμέσως μετά τον εσπερινό πραγματοποιήθηκε στο κέντρο “Ιπποκορώνιον” του χωριού τιμητική εκδήλωση για τον αγαπητό στο πλήρωμα της εκκλησίας, παπά – Μιχαήλ Χριστουλάκη που διακονεί για δεκαετίες την Ενορία Νίππους και συνεχίζει ακόμα ως συνταξιούχος να την διακονεί.
Πρόκειται για πρωτοβουλία μιας μικρής επιτροπής από Ενορίτες, αλλά και του Συλλόγου Γυναικών Νίππους “Περβολίτσια” μαζί με τον Σύνδεσμο Νιππιανών Αττικής “Ο Τίμιος Σταυρός”.
Στον ιερέα Μιχάλη Χριστουλάκη, απένειμαν τίτλο τιμής και ευγνωμοσύνης για όσα έχει προσφέρει στην 55χρονη διακονία του στο χωριό και αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα.
Την διαδικασία διηύθυνε ο συνταξιούχος δάσκαλος και λογοτέχνης Βαγγέλης Κακατσάκης, ο οποίος ήταν και ο κεντρικός ομιλητής. Το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Αποκορώνου Αττικής Γιάννης Τερεζάκης, ο πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Γεώργιος Μαριδάκης, ο πρώην βουλευτής Χανίων Σήφης Μιχελογιάννης κ.ά.
Για τον τιμώμενο κληρικό μίλησαν η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών “Περβολίτσια” Εύη Κακατσάκη, ο πρόεδρος του συλλόγου Νιππιανών Αττικής Στρατής Βρουβάκης, ενώ τον τίτλο τον επέδωσε στον τιμώμενο ο κ.Λευτέρης Τσουράκης για να περάσει η εκδήλωση στο δεύτερο μέρος με πρώτο ομιλητή τον δήμαρχο Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη, επιδίδοντας τιμητική πλακέτα στον π. Μιχάλη Χριστουλάκη.
Ακολούθησαν ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” Νίκος Παπαδάκης, ο κ. Σήφης Κολυβάκης από τους Αρμένους Ρεθύμνου, ενώ εκ μέρους της οικογένειας, ο ανιψιός του Χρήστος Χριστουλάκης, ο μητροπολίτης κ.Δαμασκηνός επιδίδοντας του έναν Σταυρό.
Η εκδήλωση έκλεισε με ευχαριστήρια ομιλία του ιδιαίτερα συγκινημένου κληρικού για όσα έκαναν γι’ αυτόν.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Αποκορώνου Αττικής Γιάννης Τερεζάκης, υπογράμμισε ότι το Νίππος έχει «δώσει πάρα πολλά σε κοινωνικούς αγώνες αλλά και σε ιστορικούς αγώνες» και συνεχάρη τους κατοίκους «που τα τελευταία χρόνια τιμούν με προτομές και άλλες εκδηλώσεις συγχωριανούς τους». Αναφερόμενος στον π. Μιχ. Χριστουλάκη έκανε λόγο για «ένα υπόδειγμα ήθους και ιεροσύνης».
Από την πλευρά του ο Βαγγέλης Κακατσάκης τόνισε:
«Ένα χωριό που επιμένει να αντιστέκεται στους καιρούς και τους ανέμους κάτω από τον ίσκιο της Μαδάρας κι ένας παπάς που αντανακλά την λάμψη, την ομορφιά της Ορθοδοξίας. Για τον παπά Μιχάλη Χριστουλάκη τον εφημέριο της Ενορίας Νίππους από το 1975 μέχρι και σήμερα αλλά και τον εφημέριο της Ενορίας Τζιτζιφέ από το 1965 ο λόγος. Για τον παπά Μιχάλη η εκδήλωση τιμής και ευγνωμοσύνης που διοργανώνουν οι ενορίτες του και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του χωριού σαν συνέχεια του καθιερωμένου κάθε Αυγούστου Παναποκορωνιώτικου εσπερινού που έγινε φέτος στο χωριό μας από την Ομοσπονδία των Αποκορωνιώτικων Σωματείων, άξιος πρόεδρος της οποίας είναι ο εξ Αρμένων ορμώμενος Γιάννης Τερεζάκης σε συνεργασία με το Δήμο Αποκορώνου χοροστατούντος του μητροπολίτη μας του Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού. Μ’ ένα ψηλό κυπαρίσσι του τόπου μας , το πιο ψηλό είχα παρομοιάσει τον παπά Μιχάλη πριν από 12 χρόνια, το 2007 ανήμερα του Τιμίου Σταυρού όταν ο μητροπολίτης μας του απένειμε το οφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου με την έννοια ότι οι ρίζες του κυπαρισσιού βγαίνουν βαθιά στο χώμα και σταυρωδένονται με τις μνήμες μας και με την έννοια ότι η κορφή του τοξεύει τον ουρανό. Μεγάλος δάσκαλος του παπά Μιχάλη παιδιόθεν ο ίδιος ο τόπος του ως χώρος μέσα στον οποίο τα πρόσωπα και τα πράγματα συνυπάρχουν σε εικόνες καθημερινής έννοιας αλλά και ανάτασης».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.