Μουσείο Τυπογραφείας

Τιμήθηκε ο ασκητικός αρχιεπίσκοπος Κρήτης

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου σε πανηγυρική Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο, εορτάσθηκε η επέτειος συμπλήρωσης σαράντα πέντε ετών Αρχιερατικής Διακονίας του σεβασμιωτάτου αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου. Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος και η Κρήτη τίμησαν έναν ασκητικό ιεράρχη, πρότυπο ταπεινοφροσύνης και αγάπης προς τον άνθρωπο με συνολικά περισσότερα από εξήντα πέντε (65) χρόνια στην Ιεροσύνη.
Ο σεβ. αρχιεπίσκοπος Κρήτης υπέρτιμος και εξαρχος Ευρώπης, Ειρηναίος (Αθανασιάδης) γεννήθηκε το έτος 1933 στο χωριό Μιξόρουμα επαρχίας Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνης.
Εφοίτησε εις την Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης την Ι. Θεολογική Σχολή Χάλκης και το Κολέγιο Αγίου Βονιφάτιου εν Warminster Αγγλίας. Διετέλεσε εφημέριος του Bristol Αγγλίας, πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, διευθυντής – σχολάρχης της Εκκλησιαστικής Σχολής και εξελέγη μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου την 23η Φεβρουαρίου 1975.
Αρχιεπίσκοπος Κρήτης εξελέγη την 30η Αυγούστου 2006.
Τον θυμάμαι σαν νεαρό αρχιμανδρίτη στην Ι. Μητρόπολη Κισάμου να οδηγεί το 1961 ένα βανάκι των ιδρυμάτων της Μητρόπολης και από τις ψυχοσωτήριες ομιλίες του αλησμόνητη θα μου μείνει, σε αναφορά του στην αμαρτία και τους αμαρτωλούς, η προτροπή του ότι: «Μισούμε την αμαρτία αλλά αγαπούμε τους αμαρτωλούς».
Πολλά τα έτη σου Δέσποτα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.