Μουσείο Τυπογραφείας

Τίμιοι το πρωί και ανέντιμοι το απόγευμα οι άνθρωποι

Το πρωί οι άνθρωποι είναι πιο έντιμοι και ηθικοί σε σχέση με το απόγευμα! Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας αμερικανικής επιστημονικής έρευνας, σύμφωνα με την οποία όσο κυλάει η ημέρα, τόσο οι ηθικές αντιστάσεις των ανθρώπων υποχωρούν! Αυτό έχει ως συνέπεια να γίνονται λιγότερο έντιμοι και να μπαίνουν ευκολότερα στον πειρασμό να πουν ψέματα, να κλέψουν, να εξαπατήσουν και γενικά να έχουν ανήθικη συμπεριφορά. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ  «οι επιστήμονες επικεφαλής των οποίων είναι η Ελληνίδα Μαριάμ Κουτσάκη του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, ονόμασαν το φαινόμενο “η επίδραση της ηθικής του πρωινού”.
Η Μαριάμ Κουτσάκη πιστεύει ότι τα συμπεράσματα της μελέτης πρέπει να ληφθούν υπόψη από δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές εταιρίες, ώστε να μειωθεί η ανήθικη και διεφθαρμένη συμπεριφορά. Για παράδειγμα, όπως ανέφερε, κάθε φορέας και κάθε μεμονωμένος άνθρωπος θα πρέπει να βρίσκεται σε μεγαλύτερη εγρήγορση μετά το μεσημέρι για τυχόν ανήθικες συμπεριφορές εκ μέρους υπαλλήλων, πελατών κ.ά.»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.