Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τιμή στον Μίκη Θεοδωράκη

Εκεί που μας φτάσανε δεν μας σώζει παρά μία επανάσταση» είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο εμβληματικός Χανιώτης μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, τον οποίο τίμησε η γεννέτειρά του, τα Χανιά, αποδίδοντάς του το χρυσό κλειδί της πόλης και το χρυσό μετάλλιο του Πολυτεχνείου Κρήτης.

O δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας και ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλης Διγαλάκης, αλλά και δεκάδες Χανιωτών που ”πλημμύρισαν” το βράδυ του Σαββάτου το Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, απέδωσαν τις οφειλόμενες τιμές σε έναν άνθρωπο, που το έργο και η φήμη του έχουν διαχυθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη, σε μία προσωπικότητα παγκοσμίου εμβέλειας, στον Ελληνα, Κρητικό και Χανιώτη μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και στον Μίκη των αγώνων για Δημοκρατία και κοινωνική Δικαιοσύνη. Ο Μίκης σε μία μοναδική και φορτισμένη συναισθηματικά, ομιλία 40 λεπτών συγκίνησε το κοινό καθώς μίλησε σχεδόν για τα πάντα: περί πολιτισμού και πολιτιστικής κληρονομιάς, Δημοκρατίας, ελευθερίας, αλληλεγγύης, εμψυχώνοντας τους νέους και υπογραμμίζοντας τη δύναμη που του δίνουν η Κρήτη και η Ελλάδα, καλώντας όλους τους Ελληνες σε επανάσταση ενάντια σε όλα όσα τους καταδυναστεύουν. «Εχω τόσα πολλά στο μυαλό μου που δεν ξέρω από πού να αρχίσω… και πώς να τελειώσω, γιατί πραγματικά αυτές οι τιμές είναι ασήκωτες. Ειλικρινά δεν περίμενα αυτό το πράγμα (αυτην την τιμή) σε αυτήν τη χώρα, σε αυτόν τον τόπο», ανέφερε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης ξεκινώντας την ομιλία του, τονίζοντας ότι ο τόπος αυτός είναι η πραγματική πηγή απ’ όπου «ανέβλυζε όλη η ζωή μου, όλη η δράση μου και όλο το έργο μου». Στο σημείο αυτό εξέφρασε τον σεβασμό και την αγάπη του προς το πρόσωπο του αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου, εκφράζοντας την μεγάλη του ευγνωμοσύνη γι’ αυτό που εκπροσωπεί: την Ορθοδοξία καθώς όπως εξήγησε «έχω συνδέσει απόλυτα μέσα μου, την πατρίδα με την Ορθοδοξία. Και δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ, να μιλάμε αυτήν τη γλώσσα, ελεύθεροι, για όσα νιώθουμε μέσα μας (δίχως αυτή). Γιατί ό,τι και να μας πάρουν, εκείνο που έχει σημασία, δεν είναι να είσαι δούλος αλλά να πιστεύεις ότι είσαι δούλος. Εμείς ποτέ δεν πιστέψαμε ότι είμαστε δούλοι».

«Η ΚΡΗΤΗ ΕΙΝΑΙ Η “ΚΑΡΔΙΑ” ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»

«Αγαπώ την Κρήτη, αλλά αγαπώ και την Ελλάδα. Και θεωρώ ότι η Κρήτη είναι η “καρδιά” της Ελλάδας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο σπουδαίος Χανιώτης Μουσικοσυνθέτης, ο οποίος κάνοντας μία ιστορική αναδρομή μέσα από τις αφηγήσεις του πατέρα του, αναφέρθηκε στην προτροπή που είχε δώσει ο παππούς του στον πατέρα του Γιώργο, όταν ως έφηβος έφυγε από την Κρήτη για να πολεμήσει στους Βαλκανικούς: «Να μην ντροπιάζετε τη γενιά μας». «Με αυτά μεγάλωσα εγώ, και έτυχε να τα ξαναζήσω σε άλλη εποχή, σε άλλη εκδοχή με πρωταγωνιστή τον πατέρα μου, κατά τη διάρκεια της Χούντας, την εποχή που ήμουν υπό κράτηση στην οδό Μπουμπουλίνας. Και αφού κράτησε το μαρτύριο (τα βασανιστήρια) 30 – 40 μέρες βγήκε η απόφαση πως με παραπέμπουν γι’ αυτά και αυτά τα… εγκλήματα, γιατί φοβόταν ότι η τέχνη μου εκπροσωπούσε τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα. Με πήραν με τις χειροπέδες και με ανέβασαν στα γραφεία στην Ασφάλεια. Εκεί είδα τον πατέρα μου. Μου ανακοίνωσαν ότι η καταδίκη θα ήταν δις εις θάνατον. Ο πατέρας, βλέποντας την καταδίκη μου υπογραμμισμένη με μία κόκκινη γραμμή, γύρισε και μου είπε πως οι Αξιωματικοί περίμεναν πως θα φοβόμασταν. “Ξεχνούν ότι είσαι από την Κρήτη και ότι εμείς έχουμε γεμίσει πολλούς κουβάδες αίμα για την πατρίδα μας. Και τώρα αυτοί θέλουν να σε σκοτώσουν. Να είσαι ευλογημένος, παιδί μου”, είπε ο πατέρας. Οταν έχεις τέτοιους παππούδες και τέτοιους πατεράδες, πάντα ελεύθερος και πάντα επαναστάτης θα είσαι».

ΠΕΡΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Σε αυτό το σημείο ο Μίκης Θεοδωράκης, ανέφερε: «Είπα την απαγορευμένη λέξη, που δεν ήθελα να την πω. Γιατί σήμερα με την κατάσταση που υπάρχει θα ’λεγα ότι χρειάζεται αυτή η λέξη, η απαγορευμένη. Είναι απαγορευμένη, αλλά εγώ θα την πω με απαγορευμένο τρόπο: Επανάσταση. Εκεί που φτάσαμε, εκεί που μας φτάσανε, δεν μας σώζει παρά μία επανάσταση. Και λυπάμαι που δεν μπορώ να περπατήσω, να “πάρω τα Καλάζνικοφ” και να βγω στις πλατείες».

«ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΛΑΣΙΑ ΔΥΝΑΜΗ»

Στη συνέχεια ο Μίκης διαβάζοντας ένα απόσπασμα από το έργο Περικλέους Επιτάφιος του Θουκυδίδη, είπε: «Σκεφτόμουν, όταν με ρώτησε κάποιος την ώρα που κατέβηκα από το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο των Χανίων, “τι έρχεσαι να κάνεις στην Κρήτη;”, απάντησα ότι έρχομαι να πάρω πολλά δώρα και πολλές τιμές. Αυτό, όταν γίνεται στην πατρίδα σου έχει εκατονταπλάσια δύναμη για μένα. Με “σηκώνει” ψηλά».

«ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

” Επειτα απευθυνόμενος στα νέα παιδιά, τόνισε: «Εμείς η παλαιότερη γενιά παραλάβαμε μία πατρίδα σε ερείπια, όμως, την παραδώσαμε ελεύθερη παρά τις συνθήκες της σκληρής ξένης Κατοχής. Πρέπει να ξέρετε ότι η χώρα μας είναι αυτάρκης. Η γη μας είναι πλούσια, οι θάλασσές μας είναι εύφορες και δεν λέω για τ’ άλλα δώρα που υπάρχουν μέσα στα βουνά μας και στις θάλασσές μας. Οταν ξεκίνησε το μνημόνιο σκέφτηκα ότι έπρεπε να δώσω στον λαό ένα κίνητρο να σηκωθεί όρθιος, πάνω στα πόδια του και πάλι. Το είπα πολλές φορές, αλλά στις εφημερίδες και στις τηλεοράσεις δεν υπάρχω. Σημαίνει ότι με φοβούνται… Να ξέρετε ότι η χώρα μας είναι αυτάρκης και πλούσια και γι’ αυτό έχουν πέσει όλη πάνω της να τη φάνε. Και πρέπει να ξέρετε ότι στην Κατοχή δεν νίκησε απλά ο ΕΛΑΣ και η Αντίσταση όσο νίκησε η εθνική αλληλεγγύη. Ο ένας βοηθούσε τον άλλον. Δεν άφηναν άνθρωπο να πεινάσει, να ζητιανέψει, γινήκανε όλοι μία γροθιά και περάσαμε την πιο άσχημη περίοδο που μπορεί να αντέξει ένας άνθρωπος. Ομως, τα αντιμετωπίσαμε και αυτά. Κάναμε μία γροθιά τα χέρια μας».

Κλείνοντας ο Μίκης έστειλε ένα ακόμη μήνυμα αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες που δοκιμάζονται, αναζητώντας μία ειρηνική ζωή αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Ποιος αφήνει για πάντα το σπίτι του, ξεσηκώνει την οικογένειά του για να περάσει ποτάμια και θάλασσες, για να έρθει εδώ; Είναι οι βόμβες που βάζουν κάποιοι, οι πολεμικές βιομηχανίες. Δεν γίνονται φαίνεται αρκετοί πόλεμοι για να μπορέσει να δουλέψει η μηχανή του πολέμου. Εγώ αυτές τις λέω βιομηχανίες του θανάτου…. Έρχονται, λοιπόν, όλοι αυτοί οι άνθρωποι εδώ (οι πρόσφυγες) και αντί να πάμε όλοι μαζί μπροστά στην Αμερικανική Πρεσβεία και να διαμαρτυρηθούμε όλοι μαζί, να αναλάβουν αυτοί το κόστος των δικών τους καταστροφών, τα βάζουμε με αυτούς τους ανθρώπους που δεν ξέρουν ούτε τι να κάνουν». «Ευτυχία θα πει Ελευθερία. Και Ελευθερία σημαίνει Ανδρεία. Δεν πρέπει να δειλιάζετε μπροστά στους κινδύνους του πολέμου» τόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης κλείνοντας τη συγκλονιστική ομιλία του με το έργο Περικλέους Επιτάφιος του Θουκυδίδη.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο δήμαρχος Χανίων Αν. Βάμβουκας, απευθυνόμενος στον Χανιώτη μουσικοσυνθέτη, ανέφερε: «Από μέσα μας πηγάζει ένα βαθύ ευχαριστώ καθώς με τη μουσική σου ιδιοφυΐα συνεισέφερες σημαντικά στον παγκόσμιο πολιτισμό και δεν υπάρχει κανείς, που να μην το αναγνωρίζει αυτό σήμερα… Το σπουδαίο έργο σου αποτελεί αναμφίβολα συστατικό στοιχείο της συλλογικής μνήμης, η τέχνη σου είναι διαχρονική και τέτοια θα μείνει. Αυτό στο εγγυόμαστε όλοι εμείς εδώ, γνωστοποιώντας σου ότι η πατρική σου οικία στον Γαλατά, χάρη στις ενέργειες τόσο της παρούσας Δημοτικής Αρχής όσο και των προηγουμένων, θα αποτελέσει μουσειακό – εκθεσιακό χώρο, παρέχοντας τη δυνατότητα στους ερευνητές του μέλλοντος να έχουν πρόσβαση στο πολύτιμο έργο σου, η ψηφιοποίηση του οποίου -με τη χρήση νέων τεχνολογιών- προωθείται από εμάς, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης και άλλα εκπαιδευτικά Ιδρύματα του τόπου μας και θα είναι αφιερωμένο στο έργο των Μίκη και Γιάννη Θεοδωράκη».

Παράλληλα, ο δήμαρχος Χανίων τόνισε: «Ονοματοδοτούμε το Παλιό Τελωνείο των Χανίων σε Σύγχρονο Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων “Μίκης Θεοδωράκης”. Εχουμε καθιερώσει μάλιστα ως θεσμό για την πόλη μας το Φεστιβάλ “Μίκης Θεοδωράκης”, σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων “Μίκη Θεοδωράκη”, μία δέσμη καλοκαιρινών εκδηλώσεων, που επικεντρώνεται στο έργο σου. Αυτή είναι στην πράξη η μεγάλη και δεσμευτική υπόσχεσή μας για το παρόν και το μέλλον, που θα ενώνει τα Χανιά για πάντα με σένα».

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλης Διγαλάκης, έκανε ειδική μνεία στο γεγονός ότι ο Μίκης Θεοδωράκης προσέφερε στον πολιτισμό όχι αποκομμένα από τον κοινωνικό ιστό.

«Η χειμαρρώδης μουσική παραγωγή του έγινε το μέσο για τους αγώνες του και τις αξίες. Η τέχνη του με όλους τους τρόπους εξέφραζε την αντίσταση σε ό,τι προσέβαλε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Διώχθηκε, φυλακίστηκε, εξορίστηκε, αυτός και η οικογένειά του. Ηταν και παραμένει ένας αληθινός επαναστάτης με κεφαλαία γράμματα, με δράση εντός και εκτός συνόρων σε όλη του την πορεία. Ενας άτυπος πρεσβευτής της ειρήνης και της Δημοκρατίας σε χώρες που αντιμετώπιζαν καθεστώτα και πολέμους. Με περιοδείες, συναυλίες, συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και προσωπικότητες, συνέδρια για την ειρήνη, πήρε θέση σε όλα τα σημαντικά γεγονότα της εποχής. Η αντικαθεστωτική του δράση και οι διαμαρτυρίες του έγιναν βήμα διεκδίκησης για άλλους λαούς» ανέφερε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Μίκης θεοδωράκης είναι από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του τόπου. Εκπληρώνει τον ρόλο και την αποστολή του πνευματικού ανθρώπου όχι μόνο στο πνευματικό, αλλά και στον κοινωνικο-πολιτικό τομέα. Το Πολυτεχνείο Κρήτης, το πανεπιστημιακό Ιδρυμα της πόλης, όφειλε να τιμήσει τον Μίκη Θεοδωράκη. Η σύνδεση του πνευματικού ανθρώπου Μίκη Θεοδωράκη με το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει και έναν άλλον χαρακτήρα: Το Πολυτεχνείο Κρήτης θέλει να δει τα Χανιά ως κέντρο πολιτισμού με μεγάλη μουσική παράδοση, κέντρο ψηφιακής τεχνολογίας σε σχέση με πολιτιστικές εκδηλώσεις και τη μουσική…» επεσήμανε ο κ. Διγαλάκης και κατάληξε λέγοντας

«ο Μίκης Θεοδωράκης είναι σήμερα επίκαιρος όσο ποτέ. Ας προβληματιστούμε, ας εμπνευστούμε, ας διδαχθούμε από το έργο του και τη δράση του. Ας ευχηθούμε να γεννήσει η Ελλάδα κι άλλες τέτοιες εμβληματικές προσωπικότητες που θα οδηγήσουν τους σύγχρονους Ελληνες ξανά, όπως την οδήγησες και εσύ. Σας είμαστε ευγνώμονες κ. Θεοδωράκη. Αξιος εστί.».

Να σημειωθεί ότι πριν την εκδήλωση ο Μίκης επισκέφθηκε το Παλιό Τελωνείο, το οποίο ανακατασκευάζεται και θα μετατραπεί σε Σύγχρονο Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων “Μίκης Θεοδωράκης”. Ο καταξιωμένος Χανιώτης μουσικοσυνθέτης δεν έκρυψε τη χαρά του ρωτώντας για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του χώρου, τις εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει ενώ εξέφρασε την αγωνία του για το πότε θα ολοκληρωθεί: «Γιατί αργεί τόσο; Εγώ κρατώ τις δυνάμεις μου αλλά..» ανέφερε και την ελπίδα ο χώρος να εγκαινιαστεί με ένα δικό του λιμπρέτο σε μουσική και στίχους προσαρμοσμένο στη σημερινή εποχή “Ο Διόνυσος στον καιρό των μνημονίων”, με τον Γ. Χαρούλη.

Φεύγοντας από το Παλιό Τελωνείο και αντικρίζοντας τον αρχιεπίσκοπο κ. Ειρηναίο που πλησίασε για να τον συναντήσει, ο Μίκης είπε συγκινημένος: «Ο δικός μου Ειρηναίος». Μία ακόμη ξεχωριστεί στιγμή, που αξίζει να επισημανθεί ήταν στο τέλος της εκδήλωσης όταν αποχωρώντας από τον χώρο του Κ.Α.Μ. ο σπουδαίος Χανιώτης μουσικοσυνθέτης, διηύθυνε τη μουσικοθεατρική ομάδα “passe-pARTout”, η οποία τον αποχαιρέτισε με ένα τραγούδι του σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη, την “Αρνηση” (Στο περιγιάλι το κρυφό)… πήραμε τη ζωή μας· λάθος! κι αλλάξαμε ζωή. Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσε ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης, οι δήμαρχοι του Νομού, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορείς από τον χώρο του Πολιτισμού, της Πολιτικής κ.ά. καθώς και πλήθος κόσμου.

Συνάντηση με Αρναουτάκη

Με τον Μίκη Θεοδωράκη συναντήθηκε στα Χανιά ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον χώρο του Παλαιού Τελωνείου που ανακατασκευάζεται με χρηματοδότηση του Π.Ε.Π. Κρήτης, σε πολύκεντρο πολιτισμού και θα φέρει το όνομα του Μίκη Θεοδωράκη. Ο περιφερειάρχης απηύθυνε χαιρετισμό αναφερόμενος στην πολυσχιδή προσωπικότητα, στο έργο και την προσφορά του Μίκη Θεοδωράκη, στην τιμητική εκδήλωση στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (Κ.Α.Μ.) όπου ο Δήμος Χανίων ανακήρυξε σε επίτιμο δημότη του τον Μίκη Θεοδωράκη, ενώ το Πολυτεχνείο Κρήτης του απένειμε το χρυσό μετάλλιο, την ανώτατη διάκριση του Ιδρύματος.

Στον Αποκόρωνα

Χθες το βράδυ ο Δήμος Αποκορώνου υποδέχθηκε τον Μίκη Θεοδωράκη στο ανοιχτό “Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης” στον Εμπρόσνερο. Σχετικό ρεπορτάζ θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο των “Χανιώτικων νέων”.

 

Στο πατρικό του Μίκη στον Γαλατά

 

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το πρωί του Σαββάτου στον Γαλατά καθώς ο Μίκης Θεοδωράκης επέστρεψε στο πατρικό σπίτι του για να το δει να διαμορφώνεται σε ένα σύγχρονο Μουσείο. Στον χώρο του Μουσείου, αφιερωμένο στον μεγάλο Χανιώτη μουσικοσυνθέτη, σχεδιάζεται, μεταξύ άλλων, να δημιουργηθούν χώρος προβολών, μουσειακός – εκθεσιακός χώρος, αίθουσα σεμιναρίων, ξενώνας, χώρος ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.ά. Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Φίλων Μίκης Θεοδωράκης και ο Δήμος Χανίων. Τον καταξιωμένο Χανιώτη μουσικοσυνθέτη συνόδευαν στον Γαλατά ο πρόεδρος του Συλλόγου Γ. Αγοραστάκης, η κόρη του Μαργαρίτα και οικεία του πρόσωπα, ενώ τον υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας με τους πρώην δημάρχους Μαν. Σκουλάκη και Μ. Σταματάκη.

Η πιο ευχάριστη όμως έκπληξη ήταν ότι τον Μίκη καλωσόρισαν στο πατρικό του μικροί μαθητές της παιδικής χορωδίας του Βενιζελείου Ωδείου Χανίων που του τραγούδησαν ένα από τα πρώτα τραγούδια που είχε συνθέσει στα νεανικά του χρόνια, “Το καραβάκι”. Ο μουσικοσυνθέτης άκουσε με χαρά τα παιδιά που του πρόσφεραν ένα μπουκέτο λουλούδια και στη συνέχεια φωτογραφήθηκαν μαζί του. Στον Γαλατά ο κ. Θεοδωράκης τιμήθηκε από τον Σύνδεσμο Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, ο πρόεδρος του οποίου, Βασίλης Σταθάκης παρέδωσε τιμητική πλακέτα, ενώ ταυτόχρονα τον ευχαρίστησε για την ευγενική παραχώρηση της μελωδίας “Όμορφη πόλη” στον ιστότοπο του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης.

O Φύσσας και η Δικαιοσύνη

Ο Μίκης που στις 27 Ιουλίου μπαίνει στα 91, περιηγήθηκε στους χώρους του Μουσείου, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του που βρίσκεται ξανά στον τόπο του, στο πατρικό του, λέγοντας ιστορίες από τα παλιά, αναζητώντας και συναντώντας τους ανθρώπους που γνώριζε από εκείνα τα χρόνια, στέλνοντας παράλληλα μηνύματα για την τρέχουσα επικαιρότητα. Ο Μίκης Θεοδωράκης, έκανε μία σύνδεση με το σήμερα και είπε: «Για να έρθουμε και λίγο στα σημερινά. Είναι αυτός ο μουσικός, ο Παύλος, που το σκότωσαν το παιδί. Ο Φύσσας. Η μάνα του πάει στα Δικαστήρια και ο σφάχτης έρχεται και αυτός και κάθεται απέναντι. Τι τον κάνεις; Στην Κρήτη είμαστε… τον σφάζεις ή όχι;» Ο πρόεδρος του Παγκρητίου Συλλόγου Φίλων Μίκη Θεοδωράκη Γιώργος Αγοραστάκης σχολίασε ότι «άμα χαθεί ο έλεγχος, από ’κει κι ύστερα πάμε σε… (άλλες καταστάσεις)». Και ο Μίκης Θοεδωράκης πρόσθεσε: «Τον δικάζουν τώρα τρία χρόνια; Και είναι ελεύθερος; Είναι ελεύθερος; Δεν πάει αυτό….» «Μόνο στα εγκλήματα τιμής υπάρχει ένα όριο. Στα πολιτικά εγκλήματα δεν υπάρχει όριο. Δηλαδή, αν συνεχιστεί η αλυσίδα, μετά χάνεται τελείως ο έλεγχος. Είναι άλλο τα πολιτικά εγκλήματα και άλλο τα ζητήματα τιμής», σχολίασε και πάλι ο κ. Αγοραστάκης. «Εννοεί, όμως, ότι δεν υπάρχει Δικαιοσύνη», τόνισε, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Χανίων, δημοτικός σύμβουλος Νίκος Παπαντωνάκης, ο οποίος κατάγεται από τον Γαλατά.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα