Μουσείο Τυπογραφείας

“Τι θα κάνω μ’ εσένα μαμά…”

Ως μία πολύτιμη έκδοση που απευθύνεται σε όλους και δίνει λύσεις προκειμένου να αποσοβηθούν εντάσεις και να βελτιωθούν σχέσεις μέσα στην οικογένεια χαρακτήρισε το νέο βιβλίο της Τένιας Μακρή: “Τι θα κάνω μ’ εσένα μαμά…” η φοιτήτρια ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Γεωργία Φουρναράκη κατά την παρουσίαση που έγινε την Τετάρτη το απόγευμα στο ιστορικό καφέ “Κήπος”.
Οπως είπε η κ. Φουρναράκη: “είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλους μας. Διότι όλοι είμαστε τέκνα κάποιας μητέρας που σίγουρα είχε κάνει τα λάθη της διότι δεν είχε σπουδάσει σε καμία σχολή γονέων, δεν υπήρχε ευκαιρία. Αλλά και επειδή πολλές από εμάς είμαστε και οι ίδιες μητέρες με αποτέλεσμα και εμείς να έχουμε κάνει λάθη με τα παιδιά μας θεωρώ ότι δίνει λύσεις και ιδέες προκειμένου να αποσοβηθούν εντάσεις και να βελτιωθούν σχέσεις”
Παράλληλα δήλωσε τον θαυμασμό της για το πλούσιο έργο της συγγραφέως και τόνισε ότι δεν πρέπει να μας… φοβίζει ο τίτλος του τελευταίου βιβλίου της:
“Την κ. Μακρή την θαυμάζω και παρακολουθώ την πορεία της για πάνω από 20 χρόνια, είναι τιμή μου να την παρουσιάζω και τιμή μας που κατέβηκε στα Χανιά για να παρουσιάσει ένα ακόμα βιβλίο της. Το βιβλίο αν και ο τίτλος… τρομάζει λίγο, διαβάζοντας το είδα ότι δίνει λύσεις χωρίς να τραυματίζει κάποιον ο οποίος δεν έχει κάνει προσωπική δουλειά με τον εαυτό του μέσω ειδικού. Και είναι τόσο απλό και προσιτό ώστε να γίνεται οικείο ακόμα και στον πιο απλό άνθρωπο που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με ζητήματα ψυχολογίας”
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο υπεύθυνος του καφέ “Κήπος” και πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Καφέ Ευρώπης, Βασίλης Σταθάκης που ευχαρίστησε την κ. Μακρή αφού ήταν η δεύτερη φορά που παρουσίασε βιβλίο της στα Χανιά ενώ προσέφερε τόσο στην ίδια όσο και στην κ. Φουρναράκη αναμνηστικά δώρα.
Να προσθέσουμε ότι την παρουσίαση οργάνωσαν οι εκδόσεις “Κλειδάριθμος” και το βιβλιοπωλείο: “Βιβλιοεμπορική”.
Γ. Δρακάκης

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.