Μουσείο Τυπογραφείας

Τι συμβαίνει με τα ΕΛΤΑ;

Ιστορίες καθημερινής τρέλας, αυτή τη φορά με τις Ταχυμεταφορές των ΕΛΤΑ (Courier Πόρτα Πόρτα) στα Χανιά. Η ειδοποίηση στο χαρτί έλεγε για ένα δέμα που περίμενε στα ΕΛΤΑ στην οδό Αναπαύσεως. Oπως είχε γίνει και τις προηγούμενες φορές, ο πολίτης πήρε την ειδοποίηση και απευθύνθηκε στα ΕΛΤΑ στην οδό Αναπαύσεως, στην όπισθεν πλευρά του κτηρίου. Εκεί επικρατούσε μια κατάσταση… φθοράς και αφθαρσίας. Προσωπικό δεν υπήρχε παρά μόνο ένας υπάλληλος ο οποίος όταν πελάτες ζήτησαν ενημέρωση για τα δέματα, τους πληροφόρησε ότι την υπηρεσία των ΕΛΤΑ Courier ανέλαβε ιδιώτης πράκτορας και να τα αναζητήσουν στη νέα διεύθυνση, στην οδό Κισσάμου. Η διεύθυνση αυτή βέβαια δεν αναφέρονταν πουθενά στην γραπτή ειδοποίηση ή στο σχετικό sms. Αρχικά ο πολίτης κάλεσε στο τηλέφωνο για Courier στην οδό Κισσάμου αλλά εκεί ουδείς σήκωνε το τηλέφωνο! Οταν μαζί με άλλους πελάτες του “Πόρτα – Πόρτα” πήγε τελικά στην οδό Κισσάμου για να αναζητήσουν τα δέματά τους, εκεί τους ενημέρωσαν πως λάθος τους είχαν πληροφορήσει από τα ΕΛΤΑ στην Αναπαύσεως και πως εκεί θα έπρεπε να επιστρέψουν! Οπως και έκαναν.
Ξαναγυρίζοντας λοιπόν στα ΕΛΤΑ στην οδό Αναπαύσεως αυτήν την φορά στα μπροστά γραφεία, και αφού διηγήθηκαν το περιστατικό, οι υπάλληλοι άρχισαν να ψάχνουν σε… μπλε τετράδια τα ονόματά τους, για να δουν εάν βρίσκονται εκεί τα δέματα. Τελικά τα βρήκαν. Βρίσκονταν εκεί που αρχικά είχαν πάει οι πολίτες να τα παραλάβουν!
Εύλογα γεννάται η απορία: γιατί τέτοιο… αλαλούμ και ταλαιπωρία πολιτών;
Μέχρι σήμερα τα ΕΛΤΑ Courier λειτουργούσαν ως μέρος μιας δημόσιας επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας.
Τελικά τι άλλαξε; Και εάν άλλαξε κάτι, να απαντήσει η διοίκηση των Ταχυμεταφορών ΕΛΤΑ γιατί δεν υπήρξε εγκαίρως ενημέρωση για τη διαδικασία;

1 σχολιο

  • [Κωστας] ~ ~ ~ Απάντηση

    Μια παρατήρηση. Τα ΕΛΤΑ courier δεν είναι μπλε , είναι κόκκινα. Γενικά είναι διαφορετικά τα καταστήματα τους. Τα κόκκινα ( ΕΛΤΑ COURIER ) επιτοπληστων είναι πρακτορεία . Κανονικά έπρεπε να βάλετε κατάστημα με κόκκινη πινακίδα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.