Μουσείο Τυπογραφείας

Τι άλλο θα κάψουν;

Το καμμένο δεν είναι ποτέ αρκετό, όπως αποδεικνύουν οι αλλεπάλληλες πυρκαγιές που τα τελευταία εικοσιτετράωρα πλήττουν τη χώρα μας, προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές στο περιβάλλον, στην οικονομία, στη ζωή μας…
Για μία ακόμη χρονιά, οι οικολογικές καταστροφές από την πύρινη λαίλαπα, είναι “εδώ”, παρά το ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις κάνουν -σε κάθε περίπτωση- ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να περιορίσουν τις επιπτώσεις από τις φλόγες.
Τι και αν για το πρώτο μισό της φετινής αντιπυρικής περιόδου (1/5 – 31/7) στην Ελλάδα, ο απολογισμός ήταν θετικός, δεδομένου ότι η συνολική έκταση που έχει καεί είναι 22.790 στρέμματα, ίση περίπου με το ένα πέμπτο του μέσου όρου της περιόδου 2008 – 2018 (105.410 στρέμματα).
Ο Αύγουστος, δεν… μπήκε με τις καλύτερες διαθέσεις καθώς, ως φαίνεται, οι εκκλήσεις της Πολιτείας και των αρμοδίων προς τους πολίτες να γίνουν “φύλακες” του τόπου τους, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι δασικές πυρκαγιές και ο φυσικός μας πλούτος να παραδοθεί ακέραιος στις επόμενες γενεές, πέφτουν τελικά στο κενό.
Η δασοπροστασία, η αγάπη για τη φύση, είναι πρωτίστως θέμα παιδείας. Και, μάλλον, χρειαζόμαστε ακόμα… πολλά μαθήματα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.