Μουσείο Τυπογραφείας

Θλίψη για τον θάνατο του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη

Θλίψη σκόρπισε στα Χανιά ο θάνατος του πρώην δημάρχου Κολυμβαρίου Πολυχρόνη Αντ. Πολυχρονίδη. Οραματιστής έργων και πρωτοπόρος σε θέματα αγροτικής και όχι μόνον ανάπτυξης, ο Πολυχρόνης Πολυχρονίδης υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και συχνά με την αρθρογραφία του, κατέθετε ουσιαστικές προτάσεις για τον τόπο μας.

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης σε δήλωσή του αναφέρει:« η είδηση του θανάτου του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη προκαλεί θλίψη όχι μόνο στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία ο εκλιπών υπηρέτησε με αγάπη επί σειρά ετών, αλλά ευρύτερα στην τοπική κοινωνία του Νομού Χανίων. Στη διάρκεια της αυτοδιοικητικής του πορείας, ως Δήμαρχος Κολυμβαρίου για δύο θητείες, Αντινομάρχης Χανίων, νομαρχιακός σύμβουλος Χανίων και δημοτικός σύμβουλος Κολυμβαρίου, ο Πολυχρόνης Πολυχρονίδης εργάστηκε με ζήλο και μεράκι για την προκοπή του τόπου μας, δίδοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ουσιαστική στήριξη του πρωτογενούς τομέα. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έκανε την παρακάτω δήλωση για την απώλεια του πρώην Δημάρχου Κολυμβαρίου Πολυχρόνη Πολυχρονίδη: «Εμβληματική μορφή της Αυτοδιοίκησης. Διορατικός και Οραματιστής, ο Πολυχρόνης Πολυχρονίδης, υπήρξε ο Δήμαρχος που ανέδειξε το Κολυμπάρι, τα Χανιά. Η προσφορά του στον πολιτισμό και την τοπική ανάπτυξη ξεχωριστή. Αποτελεί πρότυπο αυτοδιοικητικού για την αγάπη και την προσφορά στον τόπο του».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νικόλαος Καλογερής, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του. «Σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση θρηνεί το χαμό ενός αγωνιστή και πρωτεργάτη της, του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη. Ως Αντινομάρχης κι έπειτα ως Δήμαρχος Κολυμβαρίου, υπηρέτησε ακούραστα τον τόπο του, με αγάπη κι αφοσίωση και με στόχο την ανάπτυξή του, με ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και ανάδειξης της πολιτιστικής ταυτότητάς του, ενώ παρέμεινε μάχιμος και δημιουργικός μέχρι το τέλος» αναφέρει.   

Σε ανακοίνωσή τους, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Γ. Κουράκης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος Πολυχρόνη Πολυχρονίδη, πρώην Δημάρχου Κολυμβαρίου» . Η ΠΕΔ τονίζει πως «ο εκλιπών υπήρξε από τους πρωτεργάτες Δημάρχους των Καποδιστριακών Δήμων και υπηρέτησε για 2 θητείες ως Δήμαρχος στο Δήμο Κολυμβαρίου. Το έργο που άφησε, ιδιαίτερα στον τομέα του πολιτισμού και του περιβάλλοντος θα μείνει ανεξίτηλο στο χρόνο . Ας είναι αιωνία η μνήμη του».

Σε συλλυπητήριο μήνυμα του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζουν στους οικείους του εκλιπόντος τα ειλικρινή και θερμά τους συλλυπητήρια. Επισημαίνει  ότι η είδηση της απώλειας του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη προκαλεί βαθιά θλίψη σε όλο το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Ο Πολυχρόνης Πολυχρονίδης ήταν ένας άνθρωπος με όραμα, ένας άνθρωπος, που υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση πολλά χρόνια και βοήθησε στη θετική εξέλιξη του Δήμου του. Υπήρξε ένας άνθρωπος, που υπερασπιζόταν τις δημοκρατικές και προοδευτικές ιδέες και ταυτόχρονα σεβόταν και τιμούσε την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας και αγωνίσθηκε για την διάσωσή του. Τα διδάγματά του και οι πράξεις αυτού του ιδιαίτερου ανθρώπου θα εμπνέουν τη σκέψη και τις πράξεις μας».

Σε ψήφισμα του το Δ.Σ. Χανίων για την απώλεια του π. Δημάρχου Κολυμβαρίου, Π. Πολυχρονίδη « εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη, ενός ανθρώπου με όραμα, που υπηρέτησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα κοινά για πολλά χρόνια, διατελώντας Δήμαρχος, Αντινομάρχης, Νομαρχιακός και Δημοτικός Σύμβουλος.
Άνθρωπος, με ήθος και ακέραιη προσωπικότητα, συνέβαλε σημαντικά στην πρόοδο του τόπου, ενώ στήριξε μέχρι τέλους την έννοια της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο και την πίστη σε αξίες και ιδανικά».
Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων αποφάσισε τα παρακάτω:
1) Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.
3) Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκλιπόντος”.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, στο άκουσμα της απώλειας του τέως Δημάρχου Κολυμβαρίου Πολυχρόνη Πολυχρονίδη, έκανε την εξής δήλωση: “Ο Πολυχρόνης Πολυχρονίδης υπήρξε ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και για τον τόπο του γενικότερα. Λάτρης της Αυτοδιοίκησης, οραματιστής και διορατικός, ευφυής και εργατικός, άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του αρχικά ως Αντινομάρχης Πρωτογενή Τομέα Χανίων και στη συνέχεια, ως Δήμαρχος Κολυμβαρίου. Πολυσχιδής ως προσωπικότητα, με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα ανάπτυξης, πολιτισμού και περιβάλλοντος, αφήνει πίσω του έργο που αναδεικνύει τον τόπο μας, το οποίο θα παραμείνει “κτήμα” στις επόμενες γενιές.
Προσωπικά, η θλίψη για την απώλεια του, ως στενό κι αγαπημένο μέλος της οικογένειάς μας, είναι μεγάλη καθώς η συζήτηση και η συναναστροφή μαζί του, αποτελούσαν για μένα ένα “μεγάλο σχολείο”.

Επίσης στο άκουσμα της απώλειας του τέως Δημάρχου του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Κολυμβαρίου, Πολυχρονίδη Πολυχρόνη, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πλατανιά συγκλήθηκε εκτάκτως και εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια ενός πρωτεργάτη και οραματιστή της Αυτοδιοίκησης, γνώστη και ακάματου εργάτη του Πρωτογενή Τομέα.
Ο Πολυχρονίδης Πολυχρόνης υπήρξε Δήμαρχος, για δύο τετραετίες στον Καποδιστριακό Δήμο Κολυμβαρίου.
Το σημαντικό και αναγνωρισμένο έργο του, καθώς και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του σε θέματα Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, έχουν το ανεξίτηλο “αποτύπωμά” του στην περιοχή που υπηρέτησε.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πλατανιά εξέδωσε συλλυπητήριο ψήφισμα και αποφάσισε τα εξής:
• Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
• Τα έξοδα κηδείας του αποβιώσαντος να καλυφθούν με δαπάνη του Δήμου Πλατανιά.
• Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Πλατανιά, να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία.
• Οι σημαίες στα Δημοτικά Καταστήματα να παραμείνουν μεσίστιες κατά την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας.
• Να κατατεθεί στέφανο στη μνήμη του εκλιπόντος.
• Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.

H κηδεία του Πολυχρόνη Πολυχρονίδη θα γίνει το Σάββατο απότον Ιερό Ναό Πέτρου & Παύλου περιοχή Δικαστηρίων όπου θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία
στις 12 μ και ο ενταφιασμός θα γίνει στο κοιμητήριο του Αγίου Λουκά Χανίων. Η σορός θα βρίσκεται στον Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου από τις 11 το πρωί του Σαββάτου.

Από τα Χανιώτικα νέα, θερμά συλλυπητήρια σε συγγενείς και οικείους του. 

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.