Μουσείο Τυπογραφείας

Διευκρινίσεις για το θάνατο ασθενούς στο Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου

Σε διευκρινήσεις για τον θάνατο ασθενούς στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, προχώρησε σήμερα με ανακοίνωση της  η Διοίκηση του ΓΝ Λασιθίου-ΓΝΚΥ Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο».

‘Οπως επισημαίνεται: «Την Κυριακή 19 Αυγούστου 2019 περί τη 1:00 πμ προσήλθε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου μας ένα άνδρας ασθενής 28 ετών, αιμοδυναμικά σταθερός, με επιγαστραλγία και έναν έμετο. Ο ασθενής εισήχθη άμεσα στη βραχεία νοσηλεία του ΤΕΠ και υπεβλήθηκε στον απαραίτητο κλινοκοεργαστηριακό έλεγχο και στην απαραίτητη θεραπεία από τον εφημερεύοντα θεράποντα ιατρό. Περί τις 3:00πμ λόγω αιφνίδιας εμφάνισης αιμοδυναμικής αστάθειας με απώλεια συνείδησης, ο ασθενής μεταφέρθηκε επειγόντως στην Αίθουσα Αναζωογόνησης του ΤΕΠ και κλήθηκε ο εφημερεύων καρδιολόγος. Στη συνέχεια κλήθηκε από τον καρδιολόγο ο εφημερεύων ιατρός της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και ο Δ/ντης της ΜΕΘ (ο οποίος βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στη ΜΕΘ μαζί με τον εφημερεύοντα της ΜΕΘ) και εφάρμοσαν άμεσα την ενδεδειγμένη αναζωογόνηση και διαγνωστική προσέγγιση. Περί τις 5:00πμ ο ασθενής οδηγήθηκε εκτάκτως στο Χειρουργείο αιμοδυναμικά ασταθής και έγινε διάνοιξη κοιλίας, αλλά, εντός ολίγων λεπτών ο ασθενής μπήκε σε καρδιοαναπνευστική ανακοπή η οποία αντιμετωπίστηκε με τον ενδεδειγμένο τρόπο χωρίς να ανανήψει ο ασθενής».

Διευκρινίζεται ότι «αν και στο πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου δεν υπήρχε εφημερεύων γενικός χειρουργός ή αναισθησιολόγος, ήταν παρόντες γενικός χειρουργός και αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο οι οποίοι και διαχειρίστηκαν το προαναφερθέν περιστατικό αμέσως μόλις κλήθηκαν και με τον ενδεδειγμένο τρόπο».

Τέλος επισημαίνεται ότι, «κατά τις ημέρες που δεν υπάρχει εφημερεύων γενικός χειρουργός ή αναισθησιολόγος στο πρόγραμμα εφημεριών (λόγω έλλειψης ιατρών), στο νοσοκομείο μας αντιμετωπίζονται μόνο τα επείγοντα σοβαρά περιστατικά από τους ιατρούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων, εφόσον απαιτηθεί και σε συνεννόηση μαζί τους, ενώ τα μη επείγοντα και χαμηλής βαρύτητας περιστατικά παραπέμπονται στα άλλα Νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας του νομού».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.