Μουσείο Τυπογραφείας

Θα δει ο πολίτης αποτελέσματα;

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία των συζητήσεων με την τρόικα εξέφρασε το οικονομικό επιτελείο μετά τη χθεσινή συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών, κατά την οποία οι δύο πλευρές εισήλθαν στην «καρδιά της διαπραγμάτευσης».
Το Υπουργείο Οικονομικών επιζητά πάση θυσία να υπάρξει απόφαση για την έγκριση της δόσης από το Eurogroup της 10ης Μαρτίου, το δε κύριο βάρος “πέφτει” στο δημοσιονομικό κενό για τη διετία 2014 – 2015 και την κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου. Σύμφωνα, μάλιστα, με κυβερνητικό παράγοντα «το πλεόνασμα για το 2013 είναι ισχυρό και βιώσιμο», αλλά δεν έχει υπάρξει ακόμη συμφωνία για το 2014.
“Αγκάθια” εξακολουθούν να παραμένουν, η εφαρμογή της εργαλειοθήκης του Ο.Ο.Σ.Α., οι αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς και οι απολύσεις στο Δημόσιο. Με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους να ζητούν, σύμφωνα με πληροφορίες, από την τρόικα να μην εξετάζει κάθε μέτρο αποσπασματικά, αλλά να δει την «πλήρη εικόνα» που αποδεικνύει τη θετική πορεία της οικονομίας, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Γεγονός είναι, ωστόσο, ότι οι διαβουλεύσεις αποδεικνύονται δύσκολες. Με έναν δρόμο ιδιαίτερα ανηφορικό, αφού οι δανειστές μας δεν έχουν σταματήσει να ζητούν νέα μέτρα… Και μπορεί η κυβέρνηση να διαβεβαιώνει ότι σημειώνεται πρόοδος και στη δημοσιονομική προσαρμογή με την επίτευξη μεγάλου πρωτογενούς πλεονάσματος, κάνοντας λόγο για επιστροφή στην ανάπτυξη από τη φετινή χρονιά -μετά από έξι χρόνια ύφεσης- το θέμα όμως είναι τα αποτελέσματα των θυσιών να τα δει επιτέλους ο λαός και στη δική του τσέπη!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.