Μουσείο Τυπογραφείας

Τελική παρτίδα

Τελευταίο χαρτί του κ. Τσίπρα για να εμπεδώσει μια “υγροποιημένη” πλειοψηφία είναι ο επικείμενος ανασχηματισμός.
Υπό το βάρος της εσωτερικής, κυβερνητικής κρίσης ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει ν’ αναδείξει στελέχη που είναι κοντά στο ιδεατό αφήγημα περί “προοδευτικού μετώπου”.
Αυτό πράγματι -σε συνδυασμό με τα φιλολαϊκά νομοσχέδια- είναι το τελευταίο του χαρτί.
Πολιτικά η χώρα -αν δεν διέλαθε της προσοχής σας- προσπαθεί να βρει ένα στέρεο βηματισμό (κατά την διήγησή τους) τώρα που η άμμος στην κλεψύδρα του πολιτικού χρόνου αρχίζει να πέφτει πολύ γρήγορα.
Με δυο κοινοβουλευτικές ομάδες να έχουν διαλυθεί, πληθώρα ανεξάρτητων βουλευτών και τη φημολογία για πρόωρες εκλογές ο κ. Τσίπρας αισθάνεται ότι πρέπει να “κάνει μια αντεπίθεση μέσα από την ντουλάπα”.
Την ίδια ώρα ο κ. Μητσοτάκης ενθαρρύνεται να αφιερωθεί σε περιοδείες και σε θέματα καθημερινότητας του πολίτη (υγεία, παιδεία, ασφάλεια) αφού αυτή η διαφυγή θα σηματοδοτήσει και την εμπέδωση μιας κεντρώας, φιλομεταρρυθμιστικής πολιτικής, που προϋποθέτει σοβαρή λειτουργία του κράτους.
Και οι δυο πρωταγωνιστές θα δώσουν μια μάχη με πολιτικά χαρακτηριστικά που επαφίεται στον τρόπο λειτουργίας του κράτους, τα εισοδήματα και τις ατομικές ελευθερίες.

1 σχολιο

  • [Καγιαλές] ~ ~ ~ Απάντηση

    Αξιότιμε κύριε,κάπως έτσι όπως τα αναλύετε θα πορευτούμε πρός την κάλπη της κάθαρσης και ομαλοποίησης(ελπίζουμε) του πολιτικού βίου της χώρας.Αυτό που βλέπουμε σήμερα στην βουλή των Ελλήνων θυμίζει την κατάσταση που είδε ο Ιησούς στο ναό του Σολομώντος και όλοι θυμόμαστε πως αντέδρασε σ΄αυτό.Στά όσα λέτε νομίζω ότι σημαντικό ρόλο θα παίξει και η αυταρχική,αλαζονική διαχείρηση του σκοπιανού χωρίς καμία συνεννόηση των πολιτικών δυνάμενων(πλην χ.α.) και κυρίως η προσβλητική συμπεριφορά πρός τους πολίτες ,οι οποίοι αγνοήθηκαν ως μη σκοπτόμενοι,όπως χαρακτηρίστηκαν από τον κ.Πρωθυπουργό και σε σύγκριση με τους σκοπιανούς β΄διαλογής,δεδομένου ότι οι εν λόγω ερωτήθηκαν με δημοψήφισμα. Η αξιοπιστία λόγων και έργων της κυβερνήσεως είναι επίσης αυτονόητο ότι θα περάσει από κόσκινο και αν έγιναν πράξεις οι “λαγοί με πετραχήλια” που εύκολα υποσχέθησαν.Θα πρέπει να εξηγηθούν οι αυταπάτες ,οι πιρουέτες και πως συμβαδίζει η παραγωγή αριστερού σανού με την θέση του καλύτερου ντελάλη της “Φασιστική-Ιμπεριαλιστικής ληστοσυμμορίας,των φονιάδων των λαών του ΝΑΤΟ” (που λέγαμε και λέμε σε ευήκοα ώτα) ,ο οποίος πασχίζει να εντάξει σ΄αυτό ότι κινείται στα Βαλκάνια και μάλιστα χωρίς κανένα εθνικό συμφέρον,αλλά φέρνει την χώρα μας απέναντι στην Ρωσία , την οποία θα συναντήσουμε παρακάτω στα θέματα της Ν.Α.Μεσογείου ,Κυπριακό,΄Αγιον ΄Ορος,Πατριαρχεία κλπ…Αν και όλοι ελπίζουμε να ακούσουμε μια εξήγηση για όσα έγιναν και επηρέαζουν τον οδικό χάρτη της πατρίδος μας ,είναι σχεδόν βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα παίξει το σύστημα “η μπάλλα στην εξέδρα”…Με εκτίμηση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.