Μουσείο Τυπογραφείας

Τα τρίδυμα αδέλφια που πέρασαν στο Πανεπιστήμιο

Γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μαζί, πήγαν σχολείο μαζί, έδωσαν εξετάσεις και πέρασαν στο πανεπιστήμιο μαζί! Οι Μιχάλης, Αγγελος και Βαγγέλης Ψωματάκης τα τρίδυμα αδέλφια από το Καστέλι Κισσάμου που γεννήθηκαν το 2000 πρώτευσαν στις πανελλήνιες εξετάσεις και μπήκαν στις σχολές που είχαν επιλέξει ως πρώτη επιλογή!

Παιδιά χαμηλών τόνων, δουλευτεράδες (τους συναντήσαμε λίγο πριν φύγουν και οι τρεις για τις δουλειές τους) ετοιμάζονται πλέον να σπουδάσουν και στην ίδια πόλη, στην Αθήνα. Ανοίγουμε συζήτηση με τον Μιχάλη και τον Άγγελο, ενώ ο Βαγγέλης θέλησε να μείνει… εκτός της δημοσιότητας.
«Από παιδί ήθελα να γίνω δάσκαλος και όταν πήγα στο γυμνάσιο πια ερωτεύτηκα τα αρχαία και την ιστορία. Δήλωσα λοιπόν Φιλολογία Αθήνας πρώτη επιλογή και τα κατάφερα. Το επάγγελμα του καθηγητή για μένα είναι πολύ δημιουργικό, είσαι σε διαρκή επαφή με τους νέους και αυτό επίσης με ενθουσιάζει» μας λέει ο Μιχάλης.
Αντίθετα ο Άγγελος είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα οικονομικά και πέρασε στο Τμήμα Οικονομίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (σ.σ. πρόκειται να πάρει μεταγραφή για το Τμήμα στην Αθήνα) «Από μικρός μου άρεσε να ασχολούμαι με ό,τι έχει σχέση με τα οικονομικά. Να διαχειρίζομαι χρήματα στα χέρια μου (γέλια). Ε! αυτό λοιπόν ήθελα να σπουδάσω από μικρός και τα κατάφερα».

ΚΑΛΕΣ ΒΑΣΕΙΣ
Και τα τρία παιδιά είχαν πολύ καλές βάσεις από την παιδική τους ηλικία. Η μητέρα τους μας εξηγεί πως είχαν εξαιρετικούς δασκάλους που τα στήριξαν και τους πέρασαν την αγάπη για το διάβασμα και τα γράμματα.
«Μου έλεγαν πολλοί ότι «είσαι άριστος μαθητής, πήγαινε σε άλλη σχολή που θα σου προσφέρει καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση» αλλά εγώ ήθελα φιλόλογος! Και δεν το άλλαζα, εξάλλου στην Ελλάδα ό,τι και να σπουδάσεις είναι δύσκολο. Αν κάνεις αυτό που αγαπάς όμως έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχεις» τονίζει ο Μιχάλης.
Ρωτάμε τα παιδιά για τα σχόλια από φίλους και συγγενείς για την επιτυχία τους αλλά και την ιδιαιτερότητα πως είναι τρίδυμα αδέλφια. «Εντάξει ακόμα δεν έχει μαθευτεί, το ξέρουν ορισμένοι καλοί φίλοι, μας έδωσαν συγχαρητήρια. Τώρα που θα το γράψετε και εσείς στην εφημερίδα… Για μένα είναι σημαντικό ότι είναι υπερήφανη η οικογένεια μου. Μεγαλώσαμε χωρίς πατέρα γιατί “έφυγε” όταν ήμασταν δύο ετών» σχολιάζει ο Αγγελος.
Τα παιδιά περιόρισαν ορισμένα από τα “χόμπι” τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς όμως δεν στερήθηκαν κάτι. «Το να είσαι συνέχεια πάνω από ένα βιβλίο δεν είναι καλό. Δεν πρέπει να στερείσαι εντελώς, παρέες και φίλους! » λέει ο Μιχάλης.

ΔΕΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ
Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά που γεννιούνται μαζί έχουν μια ισχυρή έλξη μεταξύ τους, πόσο μάλλον τα τρίδυμα. «Είμαστε δεμένοι μεταξύ μας, αλλά είμαστε και διαφορετικοί χαρακτήρες, έχουμε και άλλα ενδιαφέροντα και άλλες παρέες. Τώρα στα μαθήματα, αν και ήμασταν σε διαφορετικές κατευθύνσεις βοηθούσε ο ένας τον άλλο… Λέγαμε στον κύριο από εδώ (δείχνει τον Άγγελο) να διαβάσει πιο πολύ» αναφέρει ο Μιχάλης. Οσο για τη δική τους συμβουλή στα παιδιά που δεν πέτυχαν ή σε εκείνα που από φέτος θα μπουν στη διαδικασία των εξετάσεων ο Αγγελος επισημαίνει πως «η ζωή δεν τελειώνει αν δεν περάσεις στις πανελλήνιες. Αν το θέλεις πολύ θα το καταφέρεις, εδώ τα κατάφερα… εγώ!» ενώ ο Μιχάλης συμπληρώνει πως «οι σπουδές δεν είναι μόνο για την επαγγελματική αποκατάσταση. Γενικά υπάρχει αυτή η νοοτροπία, σπουδές-επαγγελματική αποκατάσταση. Το σημαντικότερο είναι η γνώση. Για τα παιδιά που θα δώσουν τη νέα χρονιά να μην κάνουν υπερβολές και ξενύχτια αλλά να έχουν σύστημα και προγραμματισμό στο διάβασμα και να μην αφήνουν να τους παρασύρει το άγχος».

Οχι για πρώτη φορά στη δημοσιότητα…

Τα τρίδυμα αδέλφια δεν βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας. Η μητέρα τους μας θυμίζει πως όταν γεννήθηκαν το 2000 είχαν κάνει τότε σχετικό δημοσίευμα τα “Χανιώτικα Νέα” αφού ήταν τα πρώτα τρίδυμα που γεννήθηκαν τότε στα Χανιά με εξωσωματική γονιμοποίηση!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.