Μουσείο Τυπογραφείας

Τα Θεοφάνεια στον λιμενίσκο στην Κάτω Σούδα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με πολυάριθμη παρουσία πιστών πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων, την Κυριακή 6 Ιανουαρίου στην Κάτω Σούδα.
Νωρίς το πρωί η μεγάλη Δεσποτική Εορτή ξεκίνησε με την καθιερωμένη Θεία Λειτουργία και την τέλεση του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου.
Γύρω στις 11 π.μ. με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια και σύμφωνα με το θρησκευτικό τυπικό και με αξιοθαύμαστη εκκλησιαστική ευταξία, ξεκίνησε η πομπή από τον Ιερό Ναό με κατεύθυνση το λιμάνι της Κάτω Σούδας και συγκεκριμένα την περιοχή της ιχθυόσκαλας όπου έγινε ο Αγιασμός των υδάτων και η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα.
Η χαμηλή εξωτερική θερμοκρασία και τα παγωμένα νερά της θάλασσας δεν στάθηκαν εμπόδιο στους νέους της περιοχής, που για μία ακόμη φορά τήρησαν το πατροπαράδοτο έθιμο και βούτηξαν στη θάλασσα για να βγάλουν από τα νερά τον Τίμιο Σταυρό.
Οι τολμηροί αυτοί νέοι ήταν οι: Ανέστης Σούλιας, Εμμανουήλ Βασιλοδημητράκης, Γεώργιος Βροντάκης, Πισσαδάκης Μιχαήλ, Ιωάννης Μουρατίδης, Κυριάκος Τζανεράκης, Ηλίας Κεχαγιάς, Νικόλαος Γαδεράκης, Μάριος Καπαρουδάκης, Παντελής Βεργεράκης, Γεώργιος Ζαχαριουδάκης.
Από τους παραπάνω προαναφερθέντες οι τρεις πρώτοι είναι εκείνοι που κατάφεραν να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό από τα θαλάσσια ύδατα και έλαβαν αναμνηστικά δώρα από τον Εφημέριο της Ενορίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.