Μουσείο Τυπογραφείας

Τα παιδιά…

Oχι όμως τα οποιαδήποτε παιδιά!
Αλλά εκείνα τα έρημα, τα 2.000 περίπου παιδούλια, που βιώνουν την ιδρυματοποίηση των Δομών του Δημοσίου, αλλά και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας…
Κι οι δυο περιπτώσεις, χρηματοδοτούνται ΚΑΙ από το κράτος…
Δύο χιλιάδες λοιπόν παιδάκια περίπου, νούμερο σημαντικό, για υιοθεσία και αναδοχή…
Αυτή την ανθρώπινη ωραία προοπτική, να “φωλιάσει” η τρυφερή ύπαρξη σε περιβάλλον οικογενειακό, ζεστό, ζεστό, ομαλό, υγιές!..
Ομως, όχι, ακριβώς!!
Με υστεροβουλία, και διάφορα τερτίπια πονηρά, ορισμένοι φορείς, καθυστερούν σκόπιμα τις διαδικασίες, προκειμένου να καρπούνται τις χρηματοδοτήσεις…
Ή κατευθύνουν τις υιοθεσίες κατά το δοκούν, “αξιοποιώντας” τα νομικά κενά που υφίστανται σχετικά, αλλά και κάνουν τα… χατίρια σε μερικούς που προτιμούν… παιδάκι χαριτωμένο, με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (άκουσον άκουσον)!.. Και τα μη… χαρισματικά (ποιο το κριτήριο τάχα, εκτός της ψυχής και των αναγκών του παιδιού;) στα αζήτητα;;
Ενα λέει στα δύο παιδιά είναι κατάλληλο για υιοθεσία, ισχυρίζονται οι αρμόδιοι ενίοτε, κι ευνοούνται οι προθέσεις τους, από τη νομική ασάφεια!
Αμ δε… Δύο κυρίες αρμόδιες, με τολμηρή αλλαγή – βελτίωση της νομοθεσίας, “ανοίγουν” τις δυνατότητες, να “φωλιάσει” το πλασματάκι στην εν δυνάμει θαλπωρή του σπιτιού… Του ΣΠΙΤΙΟΥ… Κι όλα “σπιτικά” πια!
Οι μυρωδιές, οι ήχοι, τα χρώματα, τα χάδια…
Η κα Θεανώ Φωτίου με τον σημαντικό νόμο περί υιοθεσίας και αναδοχής, ξεκίνησε ελπιδοφόρα, και η κα Δόμνα Μιχαηλίδου στη συνέχεια, συνέχισε με την υλοποίησή του.
(Παρεμπιπτόντως, το Σάββατο, στο 1ο Κρατικό κανάλι, η δεύτερη, είναι καλεσμένη γι’ αυτό το θέμα, στην κα Βεντούρη). Αξίζει να το δούμε… (Οι γραμμές αυτές γράφονται Πέμπτη βράδυ)… Ωραία πράγματα…
Ανοίγει το μονοπάτι, να ξεκινήσουν το μεγάλο ταξίδι τους προς την “Οικογενειακή χώρα” της ασφάλειας και της χαράς!.. Εκείνες οι ακριβές οντότητες, να πάρουν και να δώσουν αγάπη νόημα Ζωής σ’ ανθρώπους άξιους, που, με αφοσίωση και τρυφερότητα “κεντρομόλα” θα λάβουν την ευλογία από ένα προσωπάκι, αθώο, και “φυγόκεντρα” θ’ ακουμπήσουν πάνω σ’ αυτό τον σεβασμό και την αγαλλίαση της προσφοράς!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.