Μουσείο Τυπογραφείας

Τα ήσυχα βράδια του Νοέμβρη

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις περνούν μια έντονη περίοδο κινητικότητας, φόρτισης και πιέσεων.
Είναι προτιμότερο να μην δοκιμάσουμε ποτέ την ισχύ της Τουρκίας.
Από την άλλη, οι Eλληνες πολιτικοί (γνωρίζοντας τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων) πρέπει ν’ αποφασίσουν τι θέλουν να κάνουν με την Τουρκία; Μερικές φορές (εκ προχειρότητας) αισθάνομαι ότι χτυπούν ένα τέρας στην κούνια.
Οποιος προσμετρά τις πραγματικές του δυνατότητες, δεν σημαίνει ότι είναι δειλός και άπατρις.
Με τις τύχες του λαού μας δεν παίζει κανείς.
Στο Αιγαίο και στην Κύπρο, τα βήματα πρέπει να γίνουν προσεκτικά και η προσέγγιση πρέπει να είναι προοδευτική με την Τουρκία. Στην παρούσα φάση του “κρεσέντο” άλλος δρόμος από την προσέγγιση -που διαφυλάττει τα εθνικά συμφέροντα- δεν υπάρχει.
Δε νομίζω ότι ο Ερντογάν κτυπά “τύμπανα πολέμου”… Απλά, παίζει ένα κρυφτούλι ισχύος, για να επιβάλλει την πολιτική του.
Τι εξωτερική πολιτική έχουμε εμείς; Σε ποιούς απευθυνόμαστε; Τι ζητάμε; Δεν βλέπω έναν καθαρό διάδρομο, πέραν από την δυστυχία του ταξιδιού του κ. Καμμένου στη Μόσχα.
Ποιον εκφράζει ο Έλληνας υπουργός Αμυνας; Τι διαπραγματεύεται στη Ρωσία, μετά τα όσα είπε στις ΗΠΑ; Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα.
Κάποτε ο κ. Στ. Θεοδωράκης είχε ζητήσει τη σύγκληση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής. Πήγε στον Τσίπρα, βγάλανε φωτογραφίες και μετά τι;
Αυτό δεν είναι εξωτερική πολιτική. Ολα έχουν μια αλληλένδετη σχέση. Οι πολιτικοί, οι στρατηγοί, η εθνική ομοψυχία, οι συμμαχίες.

1 σχολιο

  • [Καγιαλές] ~ ~ ~ Απάντηση

    Αξιότιμε κύριε,αφού συμφωνήσω απόλυτα με την ανάλυση σας επιτρέψτε μου να αναφέρω κάποιες εκ πείρας προερχόμενες σκέψεις.΄Οταν μιλάμε για Τουρκία, ανεξάρτητα ποιός ηγείται στην γείτονα,πρέπει να έχουμε πάντα υπ΄όψιν μας,σε ότι μας αφορά, υπάρχει καλά επεξεργασμένη στρατηγική,η οποία επικαιροποιημένη ανασύρεται από το συρτάρι,όταν θεωρηθεί ότι οι συνθήκες είναι ευνοϊκές,διατηρώντας όμως μόνιμα την απειλή χρήσης βίας,ούτως ώστε με την διαρκή πίεση να ωθηθεί σε “λάθη” η δική μας πλευρά.Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να επιτευχθεί ένας στόχος ,όταν υπέρχει στρατηγική και προσήλωση σ΄αυτόν. Ο κινέζος στρατηγιστής-φιλόσοφος ΣΟΥΝ-ΤΣΟΥ μας εξηγεί πως.”΄Οταν ο εχθρός είναι ενωμένος διαιρέστε τον”.Γι΄αυτό δεν χρειάζεται να κάνουν και πολλά πράγματα οι απέναντι όταν η κυβέρνηση μας κυβερνά με το δόγμα “η τους τελειώνουμε η μας τελειώνουνε” όλοι καταλαβαίνουμε το επίπεδο συνοχής του λαού μας.Λέει επίσης “Απόκορύφωμα της στρατηγικής ικανότητας είναι το να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς να δώσεις μάχη”. Εδώ οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έχουν απάντηση,αρκεί να υπάρχει ηγεσία που με συμμαχίες κοινών συμφερόντων,και χωρίς φανφάρες και μπουρδολογίες να περάσει το μήνυμα στην άλλη πλευρά ότι θα ακουστεί πάλι από τα ΜΜΕ της χώρας το διάγγελμα “Αι ημέτεραι δυνάμεις ,αμύνονται του Πατρίου εδάφους” και ότι το κόστος θα είναι συντριπτικό.Μιας και αρχίσαμε με τον ΣΟΥΝ-ΤΣΟΥ ας κλείσουμε μ΄αυτόν τα σχετικά θέματα”Η τέχνη του πολέμου αποτελεί ζήτημα ζωτικής σημασίας για την πολιτεία.Είναι στην ουσία υπόθεση ζωής και θανάτου,δρόμος που οδηγεί στην ευημερία η την καταστροφή.Ως εκ τούτου είναι αναγκαίο να μελετάται σε βάθος”.Μέχρι στιγμής δυστυχώς για την χώρα φαίνεται ότι έχουμε επιλεχθεί για τον ρόλο του χρήσιμου ηλίθιου στα Βαλκάνια,χωρίς ορατά ανταλλάγματα ,δεδομένου ότι οι ίσες αποστάσεις και οι Ποντιοπιλατισμοί στα άλλα θέματα Εθνικού ενδιαφέροντος συνεχίζονται όπω εδώ και δεκαετίες τα γνωρίζουμε.΄Οποιος δεν γνωρίζει το παρελθόν του αναγκάζεται να το ξαναζήσει.20/07/1974 γίνεται η τουρκική εισβολή στην Κύπρο,23/07/1974 ο χρήσιμος ηλίθιος βλακοντενεκές Ιωαννίδης ,πάει στην χωματερή της ιστορίας,όπου ανήκει,αφήνοντας πίσω του ήτα,αίμα,ντροπή και εξευτελισμό…….Με εκτίμηση

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.