Μουσείο Τυπογραφείας

Τα Χανιά τίμησαν τον Μίκη τους (φωτογραφίες)

Τον καταξιωμένο Χανιώτη μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, τίμησαν σήμερα τα Χανιά, αποδίδοντας του, το χρυσό κλειδί της πόλης και το χρυσό μετάλλιο του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ο δήμαρχος Χανίων Αν. Βάμβουκας και ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασ. Διγαλάκης, αλλά και δεκάδες Χανιωτών που ”πλημμύρισαν” το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, απέδωσαν τις οφειλόμενες τιμές σε έναν άνθρωπο, που το έργο και η φήμη του έχουν διαχυθεί σε ολόκληρο τον πλανήτη, σε μία προσωπικότητα παγκοσμίου εμβέλειας, στον Έλληνα, Κρητικό και Χανιώτη μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, αλλά και στον Μίκη των αγώνων για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Ο Μίκης σε μια μοναδική ομιλία 40 λεπτών συγκίνησε το κοινό καθώς μίλησε σχεδόν για τα πάντα: περί Πολιτισμού, Δημοκρατίας, Ελευθερίας, Αλληλεγγύης, εμψυχώνοντας τους νέους και υπογραμμίζοντας την δύναμη που του δίνουν η Κρήτη και η Ελλάδα, καλώντας όλους τους Έλληνες σε επανάσταση ενάντια σε όλα όσα τους καταδυναστεύουν.

Να σημειωθεί ότι πριν την εκδήλωση ο Μίκης επισκέφθηκε το Παλιό Τελωνείο το οποίο ανακατασκευάζεται και θα μετατραπεί σε Σύγχρονο Κέντρο Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων “Μίκης Θεοδωράκης”.

Αξίζει να σημειωθεί η συγκινητική στιγμή, που στο τέλος της εκδήλωσης και αποχωρώντας από τον χώρο του ΚΑΜ ο σπουδαίος Χανιώτης μουσικοσυνθέτης, διηύθυνε  την μουσικοθεατρική ομάδα  passe-pARTout που τον αποχαιρέτισε με ένα τραγούδι του.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της Δευτέρας των Χανιώτικων νέων ενώ το βίντεο της ομιλίας του Μίκη Θεοδωράκη και το βίντεο με την ομάδα passe-pARTout την οποία διεύθυνε ως μαέστρος, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα των Χανιώτικων νέων την Δευτέρα.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο  Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Στ. Αρναουτάκης, οι δήμαρχοι του Νομού, εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης, φορείς από τον χώρο του Πολιτισμού, της Πολιτικής κ.α

Δείτε εδώ φωτο-ρεπορτάζ από την επίσκεψη του Μίκη στο πατρικό του στον Γαλατά, το οποίο θα λειτουργήσει ως Μουσείο.

1 σχολιο

  • [Κωνσταντινος] ~ ~ ~ Απάντηση

    Μεγάλος άνθρωπος τεράστια τιμή!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.