Μουσείο Τυπογραφείας

Τα Χανιά στον… αυτόματο πιλότο

Το τοπίο στα Χανιά μετά τα μηνύματα που λαμβάνονται, αρχίζει να ξεκαθαρίζει.
Μετά την άρση του περιοριστικών μέτρων για την πανδημία και την πρώτη ροή των τουριστών κινδυνεύουμε για 12 μήνες να μπούμε επώδυνα στην φάση μιας “στασιμότητας”.
Τα Χανιά δεν διαφέρουν ουδόλως από τις υπόλοιπες τουριστικές περιοχές παρότι στον τόπο μας διαδραματίζει ένα ουσιαστικό ρόλο και ο πρωτογενής τομέας.
Hδη η γκρίνια και η μουρμούρα άρχισαν ενώ το brand name αντέχει οριακά. Ακόμη και αν η κυβέρνηση κάνει μια συμπυκνωμένη και στοχευμένη πολιτική, η συνεπικουρία από την τοπική Αυτοδιοίκηση είμαι μηδενική, αφού ούτε τις προκλήσεις, ούτε το διακύβευμα αντελήφθησαν.
Πρώτον γιατί δεν το επιτρέπει ο μικρόκοσμός τους και δεύτερον γιατί καλόμαθαν στα πούπουλα και δεν έχουν εκπαιδευθεί στη διαχείριση κρίσεων.
Μια πρωτοφανής κρίση, όμως, αντιμετωπίζεται με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και όλο το διαθέσιμο προσωπικό. Ετσι Δήμος και Περιφέρεια Κρήτης κάνουν ακόμη μια ανάλυση “δευτεράντζα” μέσα σε ένα μοτίβο που ξεπεράστηκε, με τις ικανότητες των στελεχών να μην ξεπερνούν την αυγή του 2000.
Διαβάζω προσεκτικά τον δημόσιο διάλογο που αναπτύσσεται και διακρίνω την παντελή απουσία σχεδίου και ιεραρχήσεων.
Απορώ τι είπαν στον κ. Χαρδαλιά και στον κ. Θεοχάρη, όταν ήλθαν.
Ποιος φτιάχνει τη νέα ατζέντα στα Χανιά;

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.