Μουσείο Τυπογραφείας

Συζήτηση για τον κορωνοϊό στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

Με τον κορωνοϊό ξεκίνησε τη συνεδρίαση του το Δ.Σ. Χανίων, με τους αντιδημάρχους να αναφέρονται στα μέτρα που έλαβαν στα πλαίσια των οδηγιών του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να προληφθεί ο ιός.
Στην προμήθεια Μέσων Ατομικής Προστασίας αλλά και στο καλύτερο πλύσιμο των κάδων αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Μ. Τσουπάκης σημειώνοντας πως θα υπάρξει πρόβλημα με το προσωπικό καθώς με το να κλείσουν τα σχολεία πολλοί υπάλληλοι που είναι γονείς ζήτησαν άδειες. Το αίτημα του Δήμου προς το Υπουργείο Οικονομικών να υπάρξει μια αναστολή σε πληρωμές προκειμένου να μην συνωστίζεται ο κόσμος στις ουρές μετέφερε ο Τ. Αλόγλου, ενώ η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ε. Ζερβουδάκη σημείωσε ότι είναι κλειστές δομές όπως τα ΚΑΠΗ και οι παιδικοί σταθμοί και θα προχωρήσει ο Δήμος σε εργασίες καθαρισμού των χώρων τους. Στην αναβολή όλων των εκδηλώσεων για λόγους πρόληψης αναφέρθηκε ο κ. Γ. Γιαννακάκης, που σημείωσε πως υπήρξε επαφή με την Ένωση Ξενοδόχων για την πορεία του τουρισμού. Ο αντιδήμαρχος Παιδείας Α. Βαρδάκης στάθηκε στη μη λειτουργία όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε σχολεία, τη σκέψη μείωσης των ωρών κοινού στην πολεοδομία και στο δημοτολόγιο μετέφερε ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Χαζηράκης, ενώ στην τέλεση όλων των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών αναφέρθηκε ο κ. Στ. Μιχαηλάκης.
Στο Δ.Σ. τοποθετήθηκε και ο γ.γ. του Δήμου κ. Φραγκιαδάκης λέγοντας πως «σκοπός μας είναι να διασφαλίσουμε την καλύτερη λειτουργία του Δήμου ακόμα και αν αυτό γίνεται με 1-2 άτομα». Για το προσωπικό των ΚΑΠΗ και των παιδικών σταθμών που δεν λειτουργούν αναμένουν σχετική οδηγία του Υπουργείου Εσωτερικών.
«Τα μέτρα είναι καθαρά και μόνο προληπτικά» είπε ο δήμαρχος Χανίων.
Ο δημοτικός σύμβουλος και γιατρός σημείωσε πως “δεν υπάρχει λόγος πανικού, όμως για λόγους πρόληψης να μην υπάρχει κοινό στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. “.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.