Μουσείο Τυπογραφείας

Συστάσεις σε περιπατητές στο Ενετικό Λιμάνι

Αγαπημένη περιπατητική διαδρομή αποτελεί το παραλιακό μέτωπο της παλιάς πόλης των Χανίων εν μέσω καραντίνας.
Ετσι, και χθες αρκετοί ήταν οι πολίτες που βρέθηκαν στο ενετικό λιμάνι για να περπατήσουν ή να κάνουν ποδήλατο αφού έστειλαν το σχετικό μήνυμα στο 13033.
Δεν έλειψαν μάλιστα και οι αστυνομικοί έλεγχοι από άνδρες της ΔΙΑΣ, οι οποίοι όπου χρειάστηκε έκαναν συστάσεις σε πολίτες που περπατούσαν αρκετά μακριά από τη διεύθυνση κατοικίας τους.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Την Πέμπτη, για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν πανελλαδικά 20 παραβάσεις. Για τις παραβάσεις αυτές επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ) και αφαιρέθηκαν τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 1.099 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ενώ σε 712 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.
Την ίδια μέρα, για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν 1.175 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων οι 59 στην Κρήτη.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί 50.486 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα 150 ευρώ.
Για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά τη σχετική απαγόρευση και λοιπές συναφείς περιπτώσεις, βεβαιώθηκαν την Πέμπτη 8 παραβάσεις και συνελήφθησαν 8 άτομα. Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια 496 παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 476 άτομα.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.