Μουσείο Τυπογραφείας

Συνάντηση Μελισσοκομικών Συλλόγων της Κρήτης με υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Εκπρόσωποι των Μελισσοκομικών Συλλόγων Ν. Χανίων και Ν.Ηρακλείου συνάντησαν την Τρίτη, παρουσία του βουλευτή Χανίων Μανούσο Βολουδάκη, τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν κρίσιμα ζητήματα και ο Υπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να συνδράμει στην επίλυση των κάτωθι προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο μας:

– Να ανασχεδιαστούν οι προκηρύξεις σχεδίων βελτίωσης της επόμενης προγραμματικής περιόδου (2021-2027) έτσι ώστε να μην αποκλείονται στην πράξη οι μελισσοκόμοι.

– Να θέσει στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ την πρόταση για απαγόρευση εισαγωγής φιλτραρισμένου μελιού, με σκοπό να καταστεί δυνατός ο έλεγχος της ποιότητας του μελιού που κυκλοφορεί στην ευρωπαϊκή αγορά.

– Να εξετάσει τη δυνατότητα εμπλουτισμού της χλωρίδας της Κρήτης με τοπικά μελισσοκομικά φυτά, με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.