Την Παρασκευή 12/6 πραγματοποιήθηκε, όπως ανακοινώθηκε, συνάντηση κλιμακίου της ΤΕ Ηρακλείου, με επικεφαλής τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ με συμβασιούχους επικουρικούς εργαζόμενους, που εργάζονται για χρόνια στα νοσοκομεία ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο καθώς και στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου. Στο κλιμάκιο συμμετείχε και ο Δημήτρης Βρύσαλης, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ.
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση «οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στον εμπαιγμό που έχουν βιώσει τόσο από την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ προηγούμενα, στην ουσία παραμένοντας σε ομηρία, από σύμβαση σε σύμβαση, με πολλούς από αυτούς με βάση και τις τελευταίες παρατάσεις των συμβάσεών τους να δουλεύουν πάνω από 24 μήνες. Επιπλέον, αναφέρθηκαν και στην κοροϊδία σε σχέση με την προϋπηρεσία τους για την πρόσφατη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για μόλις 1116 μόνιμους σε φορείς υγείας που θα οδηγήσει πολλούς επικουρικούς εργαζόμενους με μεγάλη προϋπηρεσία (πάνω από το 25%), μετά τα τελικά αποτελέσματα, στην ανεργία, την στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση διαμηνύει πως κανείς δεν περισσεύει.
Ο Μανώλης Συντυχάκης σημείωσε πως είναι αυτονόητο ότι το ΚΚΕ στέκεται δίπλα στον δίκαιο αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Τόνισε πως το ΚΚΕ με την κοινοβουλευτική δύναμη που διαθέτει κατέθεσε πρόταση στην περασμένη Βουλή για τροποποίηση του άρθρου 103 του συντάγματος που εμποδίζει την μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, όπως των δικών σας, σε αορίστου χρόνου. Ωστόσο κανένα από τα υπόλοιπα κόμματα δεν τη δέχθηκε. Αυτό διότι είναι κόμματα της ΕΕ που υποστηρίζουν την ανακύκλωση της ανεργίας, έχοντας ως βασικό μέλημα οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι κάθε μορφής να αντικαταστήσουν σταδιακά τους εργαζόμενους με μόνιμη δουλειά. Είναι μια πορεία που εξυπηρετεί την αποδυνάμωση των υπηρεσιών με αποτέλεσμα σημαντικές δημόσιες δομές, όπως η υγεία που πρόσφατα στην πανδημία αναδείχθηκε η τεράστια σημασία του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα της να περάσουν σταδιακά στα χέρια ιδιωτών εργολάβων»