Μουσείο Τυπογραφείας

Στον “αέρα” η λειτουργία Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Παλαιόχωρα

Να συμβάλουν, ώστε να εκδοθεί πιστοποιητικό πυρασφάλειας για τον Βρεφονηπιακό Σταθμό Παλαιόχωρας που εγκαινιάσθηκε τον χειμώνα αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο λόγω αλλαγών στη νομοθεσία, ζητάει με έγγραφό του στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας ο δήμαρχος Καντάνου – Σελίνου κ. Αντώνης Περράκης.

Οπως επισημαίνει στο έγγραφό του που έστειλε στις 7 Αυγούστου ο κ. Περράκης και κοινοποίησε στους τοπικούς βουλευτές «ο Βρεφονηπιακός Σταθμός χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και κατασκευάστηκε σύμφωνα με την υπ’ αριθμ/2015 Ο.Α.
Με εγκεκριμένη μελέτη πυροπροστασίας σύμφωνα με το άρθρο 7 και την υπ’ αριθμό 39112 κωδικοποίηση ερμηνευτικών- διευκρινιστικών διαταγών του ΠΔ 71/88 με κατάταξη στην κατηγορία “Εκπαιδευτήρια”. Το έργο ολοκληρώθηκε το 2016 και παραλήφθηκε οριστικά το 2017. Σε αίτημα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την έκδοση του πιστοποιητικού πυρασφάλειας, μας ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνει αλλαγή της οικοδομικής άδειας και της μελέτης πυρασφάλειας, ώστε το κτήριο να μεταφερθεί στην κατηγορία “Κτήρια υγείας και πρόνοιας” σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ99/2017 και 41/2018, γεγονός που στερείται νομικής βάσης καθ’ ότι η κατασκευή του έγινε πριν την έναρξη των ανωτέρω διατάξεων ενώ οι διατάξεις του ΠΔ 41/2018 αναφέρουν κτήρια που απαιτείται αλλαγή χρήσης μερική ή ολική προσθήκη κ.λπ. Στη δική μας περίπτωση το κτήριο κατασκευάστηκε με τη χρήση “Βρεφονηπιακός Σταθμός” με εγκεκριμένη μελέτη και οικοδομική ά́δεια για τη συγκεκριμένη χρήση και κατασκευάστηκε σύμφωνα με την ανωτέρω μελέτη πριν την έναρξη της ισχύος του Π.Δ. 99/2017 και του ΠΔ 41/2018».
Ανάλογη θέση έχει και η Πολεοδομία του Δήμου Χανίων σύμφωνα με τον δήμαρχο Καντάνου – Σελίνου που επισημαίνει ότι αν δε βρεθεί λύση υπάρχει ο κίνδυνος να μη λειτουργήσει τον Σεπτέμβρη ο Βρεφονηπιακός Σταθμός.
Τέλος, ζητάει να κατατεθεί τροπολογία σε σχέδιο νόμου (κάνοντας συγκεκριμένη πρόταση) στην οποία να ξεκαθαρίζεται με σαφή τρόπο ότι πιστοποιητικό πυρασφάλειας μπορούν να λάβουν τα κτήρια με βάση τα όσα προέβλεπε η νομοθεσία τον χρόνο κατασκευής τους και όχι μεταγενέστερα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.