Μουσείο Τυπογραφείας

Στο… σκοτάδι ο φάρος

Δεκάδες είναι οι περιπατητές που καθημερινά, είτε τη μέρα είτε τη νύχτα, επισκέπτονται τον αιγυπτιακό φάρο στο παλιό λιμάνι. Κι αν κάποιοι ακόμα έχουν να θυμούνται τον κιτς φωτισμό που πριν από μερικά χρόνια έκανε τον λιμενοβραχίονα να φαντάζει σαν διάδρομος προσγείωσης αεροσκαφών μέσα στη νύχτα, σήμερα βρισκόμαστε στο άλλο άκρο, δηλαδή μέσα στο… απόλυτο σκοτάδι.

Είναι καιρός ίσως να βρεθεί μια μέση λύση και ο διακριτικός σημερινός φωτισμός του φάρου να επεκταθεί και σε κάποια σημεία του λιμενοβραχίονα ώστε και το μνημείο να αναδειχθεί καλύτερα αλλά και οι επισκέπτες να διευκολυνθούν κάπως στον περίπατό τους.

Ας ελπίσουμε βέβαια ότι αυτή τη φορά θα προηγηθεί η αναγκαία συνεννόηση μεταξύ Δήμου και Αρχαιολογίας και δεν θα επαναληφθούν τα όσα τραγελαφικά σημειώθηκαν με τον φωτισμό του προμαχώνα Mocenigo…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.