Μουσείο Τυπογραφείας

Στήριξη στα Συσσίτια της Μητρόπολης

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε προχθές βράδυ στο κέντρο  Πορτοκάλι εκδήλωση για την κοπή της ετήσιας Πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλόπιττας της Μητροπόλης Κυδωνίας και Αποκορώνου.
Aπώτερος σκοπός της εκδήλωσης ήταν να διατεθούν τα έσοδα στις ανάγκες των κεντρικών συσσιτίων της Μητροπόλεως για τα καθημερινά γεύματα σε εκατοντάδες άπορους συνανθρώπους μας.
Την Αγιοβασιλόπιτα της Μητρόπολης, του συνδέσμου Εφημεριών ο Ποιμήν, του Ιδρύματος Εκκλησιαστικής Διακονίας, του Γραφείου Τύπου και του Ρ/Σ  ”Μαρτυρία”, του Γραφείου Νεότητος, του Ξενώνος συνοδών Ασθενών ”Θαλπωρή” , του Κεντρικού Συσσιτίου, της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και του Θεοχαριδείου, ευλόγησε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός, ο Επίσκοπος Ευμενείας κ. Ειρηναίος, ο οποίος παρέστη ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου μεταφέροντας τις ευχές και ευλογίες του, συμπροσευχόμενου του Επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού.
Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου επεσήμανε ότι το  φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλης είναι ένα έργο που το στηρίζει ο κόσμος και η κοινωνία με συντονιστή την Τοπική Εκκλησία.
Κατόπιν αποδόθηκαν τιμητικές ευαρέσκειες της Μητροπόλης, από τον Μητροπολίτη σε Κληρικούς που έλαβαν μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, και σε παιδιά Κληρικών που εισήχθηκαν σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευση, καθώς και στα μέλη του Συμβουλίου της Εκκλησιαστικής Διακονίας Ανδρέα Μπαϊλάκη, Αθανάσιο Τζίκα και Παντελή Πετσετάκη.
Την εκδήλωση παρουσίαση η συνεργάτιδα  της Μητροπόλεως Στέλλα Περάκη, η οποία εξήρε την συμβολή όλων όσων στήριξαν την φιλανθρωπική εκδήλωση καθώς τα δώρα και τα εδέσματα ήταν προσφορά τοπικών επιχειρήσεων ενώ δωρεάν διατέθηκε και το κέντρο συνεστίασης και ψυχαγωγίας Πορτοκάλι  Ηall  από τον κ. Παπασηφάκη.
Στη συνέχεια το  γνωστό παραδοσιακό συγκρότημα ”τα Περουλάκια”  ταξίδεψε τον κόσμο σε ένα μουσικό ταξίδι, ενώ ο παραδοσιακός χορευτικός σύλλογος ”τα Σφακιά” χόρεψαν  Κρητικούς χορούς, κερδίζοντας αμφότεροι το θερμότατο χειροκρότημα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.