Μουσείο Τυπογραφείας

Στη μετα-μνημονίων εποχή

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας τις συζητήσεις, αντιπαραθέσεις και προβληματισμούς, σχεδόν “μονοπωλούσαν”
-λόγω μνημονίων και κρίσης- τα περί οικονομίας και οικονομικών θέματα. Στη συνέχεια, προστέθηκε το μεταναστευτικό  – προσφυγικό. Και τώρα πια, σε όλο τους το “μεγαλείο” οι συνεχείς τουρκικές προκλήσεις… κρατούν τα σκήπτρα, ανεβάζοντας τα εθνικά μας θέματα και το… θερμόμετρο στα ύψη.
Από τη μια εμπρηστική δήλωση στην άλλη πάνε οι Τούρκοι αξιωματούχοι, αμφισβητώντας ακόμα και την υφαλοκρηπίδα των ελληνικών νησιών.
Την ίδια ώρα, το μεταναστευτικό ως φαίνεται διχάζει τις κοινωνίες νησιών του Αιγαίου που δέχονται τις αυξημένες ροές, η δε κινητικότητα γύρω από το θέμα αυτό είναι έντονη αυτές τις μέρες, σε μία προσπάθεια κατευνασμού των εντάσεων. Αλλαγή, λοιπόν, στην… ημερήσια διάταξη της ειδησεογραφίας και των πολιτικών συζητήσεων, με την οικονομία να έρχεται σε “δεύτερο πλάνο”, με σημαντικά ωστόσο θέματα -στο πλαίσιο μάλιστα της πέμπτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης- όπως η προώθηση της δεύτερης πρόωρης αποπληρωμής του Δ.Ν.Τ., ο νέος φορολογικός και ασφαλιστικός νόμος, τα “κόκκινα  δάνεια” κ.ά.
Οπως και να έχει σε όλα τούτα, οι εξελίξεις μας αφορούν και αναμένονται με ενδιαφέρον.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.