Μουσείο Τυπογραφείας

Στα σημεία….

Σε πλήρη εξέλιξη, λοιπόν, οι διαπραγματεύσεις τρόικας – κυβέρνησης, με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών να εμφανίζονται αισιόδοξα ότι δεν τίθεται ζήτημα λήψης νέων μέτρων «για το τρέχον έτος».
Τα «αγκάθια» ωστόσο δεν λένε να εκλείψουν. Τα δημοσιονομικά μεγέθη για την περίοδο 2015 – 2017, τα εργασιακά θέματα και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, είναι μερικά από τα ανοιχτά ζητήματα στον γύρο αυτό των συζητήσεων, ο οποίος πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως και την Πέμπτη. Ενώ ο στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μέχρι τις 10 Μαρτίου, που συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε.
Η εντολή που έχουν λάβει από το Eurogroup οι επικεφαλής των δανειστών μας είναι να πιστοποιήσουν πως το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 επαρκεί για να καλύψει και τις τρύπες του 2014 ή ότι σε κάθε περίπτωση θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών του τρέχοντος έτους.
Οι εκπρόσωποι της τρόικας επιμένουν υπέρ της υιοθέτησης του συνόλου των προτάσεων του Ο.Ο.Σ.Α. για τον ανταγωνισμό, με λίγες τεκμηριωμένες εξαιρέσεις. Σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του Υπουργείου «η τρόικα δεν απέρριψε τίποτε, αλλά και δεν έκανε τίποτε δεκτό», που σημαίνει ότι η διαπραγμάτευση επί των θεμάτων που θέτει ο Ο.Ο.Σ.Α., για τα οποία η κυβέρνηση είτε δεν δέχεται να αλλάξει το καθεστώς είτε προτείνει διαφορετικές ρυθμίσεις, θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.
Μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, διάρκεια του φρέσκου γάλακτος και τιμές βιβλίων, περιλαμβάνονται στις… δύσκολες συζητήσεις. Και οι αποφάσεις που θα ληφθούν -ας βγούμε ψεύτες- αλλά μάλλον αντιδράσεις θα φέρουν.
Αφού ήδη από τους αντίστοιχους κλάδους έχουν εκφραστεί αντιρρήσεις στα προτεινόμενα… Ασχετα αν η κυβέρνηση αισιοδοξεί και εδώ. Το αποτέλεσμα θα φανεί… στα σημεία!

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.