Μουσείο Τυπογραφείας

Στα Χανιά εν μέσω διαμαρτυριών ο Υπουργός Τουρισμού (φωτ. – video)

Μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία του τουρισμού έστειλε από τα Χανιά ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης, τονίζοντας ότι η επιτυχή έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν θα δώσει ώθηση για την επόμενη πενταετία.

Νωρίτερα, ο υπουργός συναντήθηκε με την Διοίκηση του ΕΒΕΧ, αντιπροσωπεία του Εργατικού κέντρου και με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.

Μετά τις 12 το μεσημέρι ο κ. Θεοχάρης αποχώρησε εν μέσω αποδοκιμασιών, από τους εργαζόμενους στον τουρισμό.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης εξέφρασε την πεποίθηση του ότι στις 15 Ιουλίου θα ανοίξει για την Ελλάδα η τουριστική αγορά της Μεγάλης Βρετανίας ενώ εξέφρασε δε  την ελπίδα να συμβεί το ίδιο και με την αγορά της Σουηδίας που είναι ιδιαίτερα σημαντική για τα Χανιά.

Στη συνάντηση έδωσαν το”παρών” οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη και Μανούσος Βολουδάκης, ενώ τον υπουργό συνοδεύει ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης.

Συνάντηση με αυτοδιοικητικούς

Στην συνέχεια ο κ. Θεοχάρης είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη και με αυτοδιοικητικούς παράγοντες των Χανίων.

Μια επιτυχή έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν θα δώσει ώθηση για την επόμενη πενταετία, σημείωσε ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης και τόνισε ότι κεντρικός στόχος στις προσπάθειες που σχεδιάζονται είναι η επέκταση της τουριστικής σεζόν ώστε να κερδηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από το έδαφος που χάθηκε λόγω πανδημίας.

Παράλληλα δήλωσε ανοιχτός να εξεταστεί το αίτημα για 1 ξενοδοχείο “καραντίνας” σε επίπεδο περιφέρειας Κρήτης, εφόσον υπάρξει συμφωνία και κοινή θέση από τους τοπικούς φορείς.”

“Η σεζόν ανοίγει και θέλει προσοχή, προσπάθεια και υπομονή από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς”, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, ενώ έκανε αναφορά στις πρωτοβουλίες του ΕΟΤ στο κομμάτι της προβολής της χώρας.

Ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης σημείωσε ότι θα πρέπει να δούμε την κρίση ως ευκαιρία προκειμένου να βρεθούν λύσεις σε χρόνια προβλήματα όπως η διαχείριση υγρών αποβλήτων κ.ά.

2 Σχόλια

  • [Σταυρούλα Χριστόπουλου] ~ ~ ~ Απάντηση

    Τα μαγαζάκια μας στο παλιό λιμάνι είναι κλειστά , είναι τουριστικά , χωρίς τουρίστες εμείς δεν έχουμε δουλειά ,ούτε τον Μάιο ούτε τον Ιούνιο , γιατί πήραμε μόνο 300 ευρώ ?????

  • [Ελένη Μακριδου] ~ ~ ~ Απάντηση

    Γιατί αφήνετε τους ανέργους του τουριστικού τομέα, τουριστικου γραφείου χωρίς δικαίωμα επαναπροσλιψης που έληξε η ανεργία 2.3.2020 εκτός του έκτακτου επηδοματος; Κυριολεκτικά στο έλεος του Θεου;Κ εμείς πληρώνουμε φόρους, πως θα ζήσουμε διχος ασφάλεια κ χρήματα;Δεν είναι άδικο;

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.