Μουσείο Τυπογραφείας

Προβληματισμός για την αντιπυρική προστασία

Τον προβληματισμό τους για την αντιπυρική προστασία εξέφρασαν δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά στη συνεδρίαση της Μ. Τρίτης.

Ο δημοτικός σύμβουλος Μ. Βολάνης επεσήμανε την ανάγκη να αποκατασταθεί η παροχή νερού στο δίκτυο (τους κρουνούς) Σκινέ – Χλιαρό από το οποίο λαμβάνει νερό η Πυροσβεστική όταν απαιτείται ανάγκη.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Μ. Σολιδάκης επεσήμανε πως η κρατική χρηματοδότηση για αντιπυρική προστασία ανέρχεται σε μόλις 66.000 ευρώ ετησίως, ενώ έκανε γνωστό πως ο Δήμος με ιδίους πόρους αύξησε το ποσό σε 226.000 ευρώ. Παραδέχθηκε πάντως ότι το ποσό μπορεί να χαρακτηριστεί ως “ψίχουλα” ωστόσο τόνισε ότι έχει εκπονηθεί μελέτη για το ζήτημα της αντιπυρικής προστασίας.

Σημείωσε, δε, ότι υπάρχει επικοινωνία και συνεννόηση για το θέμα με το Δασαρχείο και Πυροσβεστική, προκειμένου να υποδειχθούν τα σημεία που πρέπει να προσεχθούν.

Ο δήμαρχος Γ. Μαλανδράκης ανέφερε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί με αυτούς τους πόρους να καλυφθούν οι ανάγκες όλου του Δήμου και πως δίνεται προτεραιότητα στα σημεία που έχει υποδείξει η Πυροσβεστική

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.