Μουσείο Τυπογραφείας

Συνεχίζονται οι υπόγειες δονήσεις στην Ιμπρο

Κλιμάκιο του Ε.Α.Γ.Μ.Ε (πρώην Ι.Γ.Μ.Ε) επισκέφθηκε χθες Πέμπτη την Ιμπρο μετά από πρόσκληση του Δήμου σχετικά με το συνεχιζόμενο πρόβλημα των υπόγειων δονήσεων στην περιοχή.
Οπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο, το κλιμάκιο διενέργησε αυτοψία σε μέρος όπου παρατηρήθηκε τοπική καθίζηση του εδάφους (στο μέσο του οροπεδίου) αλλά και σε παρακείμενες οικίες στις οποίες αναφέρθηκαν ρωγμές.
Οι επιστήμονες του Ε.Α.Γ.Μ.Ε αναφέρθηκαν στην εξήγηση του φαινομένου όπως αυτή αποτυπώθηκε στην έκθεση τους που εστάλη στον Δήμο Σφακίων τον περασμένο Μάρτιο μετά από πρόσκληση και αυτοψία στην ίδια περιοχή.

ΤΑ ΑΙΤΙΑ
Συνοπτικά σύμφωνα με την έκθεση το φαινόμενο είναι αποτέλεσμα υπερπλήρωσης των υπόγειων θαλάμων με νερό. Στους θαλάμους το νερό μετακινείται σε ακανόνιστες υδραυλικές συνθήκες αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την παραγωγή θορύβου και δονήσεων.
Οι αρμόδιοι του Ε.Α.Γ.Μ.Ε απαντώντας στο αίτημα του Δήμου δήλωσαν ότι χρειάζεται περεταίρω διερεύνηση του φαινομένου με τη διενέργεια γεωσκοπήσεων και άλλων παρεμβάσεων για τις οποίες θα απαντήσουν εγγράφως προκειμένου να παρθούν αν χρειασθεί μέτρα για την ασφάλεια των κάτοικων αλλά και των περιουσιών τους.
Στην αυτοψία παραβρέθηκαν από τον Δήμο Σφακίων ο δήμαρχος Γιάννης Ζερβός και ο ειδ. συνεργάτης Τσιτσιρίδης Στρατής και από το Ε.Α.Γ.Μ.Ε ο κ. Ζουρμπάκης Ευάγγελος (μηχανικός Μεταλλείων) και η κα Αθανασούλη Ελπίδα (γεωλόγος).

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.