Μουσείο Τυπογραφείας

Συνεχίζεται η δίκη για τον σοβαρό τραυματισμό 34χρονης στο φαράγγι των Τοπολίων

Την απαλλαγή από κάθε ευθύνη για μηχανικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και τον εκπρόσωπο εργοληπτικής εταιρείας για τον τραυματισμό 34χρονης γυναίκας από τη Θεσσαλονίκη από πτώση βράχου στο φαράγγι των Τοπολίων το 2013 πρότεινε η εισαγγελέας έδρας στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων.

H υπόθεση εκδικάζονταν χθες στο Τριμελές και θα συνεχιστεί στις 29 Μαρτίου με την απόφαση των δικαστών. Οι δικηγόροι του μηχανικού και του εκπροσώπου της εταιρείας επισήμαναν μεταξύ άλλων ότι είχε επιτραπεί η κίνηση στο δρόμο της σήραγγας αφού είχε ολοκληρωθεί το 95% των εργασιών και είχαν παρθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας. Σημείωσαν επίσης πως το ατύχημα δεν είχε να κάνει με το έργο που είχε εκτελεστεί προκειμένου ο δρόμος που περνάει μέσα από το φαράγγι να γίνει ασφαλής. Από τη μεριά της πολιτικής αγωγής υποστηρίχτηκε ότι ο δρόμος δόθηκε σε κυκλοφορία χωρίς να είναι ασφαλής. Το περιστατικό του τραυματισμού συνέβη στις 12 Αυγούστου 2013 αργά το απόγευμα, όταν αποκολλήθηκε μικρός βράχος στο σημείο της σήραγγας των Τοπολίων, που έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο που έρχονταν από το Λαφονήσι. Από το βράχο τραυματίσθηκε σοβαρά μια 34χρονη ενώ άμεσα στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Κισάμου που παρέλαβε την 34χρονη για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο Χανίων. Πέρα από τις ποινικές ευθύνες η γυναίκα έχει καταθέσει αγωγές ζητώντας αποζημιώσεις από τους υπευθύνους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.