Μουσείο Τυπογραφείας

Σήμερα η εκδήλωση για τον Γεώργιο Ξενουδάκη

Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του ιστορικού και πανεπιστημιακού Εμμανουήλ Γ. Χαλκιαδάκη: “Γεώργιος Ξενουδάκης. Ο δυναμικος εκφραστής του Κρητικού Ενωτικού Κινήματος και ευεργέτης της Παιδείας”, θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, σήμερα στις 7.30 το απόγευμα.
Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο δήμαρχος Σφακίων, Γιάννης Ζερβός, το πρώην στέλεχος της Ιωνικής Τράπεζας και ερευνητής της ζωής του Γ. Ξενουδάκη, Νικόλαος Νταμπακάκης, ο πρώτος γενικός διευθυντής της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, Αλέξανδρος Παπαδερός.
Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από την Ζαχαρένια Σημανδηράκη, ειδική συνεργάτις των Γενικών Αρχείων του Κράτους και πρόεδρος  της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Ν. Χανίων.
Θα ακολουθήσει παρουσίαση της πρότασης για την ανάπλαση του πρώτου Δημοτικού Σχολείου Ίμπρου,  ως Κέντρου  Ενημέρωσης  για το έργο του Γεωργίου Ξενουδάκη  και των Σφακιανών δασκάλων, από τον Αν. Καθηγητή  Σχολής Αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Νικόλαο Σκουτέλη.
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο γ.γ. της Ενωσης Πνευματικών Δημιουργών Ν. Χανίων, Δημήτρης Νικολακάκης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει ανακήρυξη του κ. Εμμ. Χαλκιαδάκη σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Σφακίων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.