Μουσείο Τυπογραφείας

Συλλαλητήρια κατά της λιτότητας σε Χανιά και Αθήνα

Με σύνθημα «Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας – Γκρεμίζουμε τη λιτότητα» καλείται μέσω facebook, συγκέντρωση στο Σύνταγμα, την Τετάρτη στις 7.30 το απόγευμα.
«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας να αποφασίζει για το μέλλον του. Δεν έχουν δικαίωμα οι “δανειστές” να προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας και να προσπαθούν να ακυρώσουν τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας» τονίζεται στο κείμενο της εκδήλωσης που δημιουργήθηκε από το “Eurochange Express- Το τρένο της αξιοπρέπειας“, που καλεί σε ανάλογες συγκεντρώσεις σε πλατείες σε όλη την Ελλάδα.
«Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, το πειραματόζωο πλήρωσε ακριβά την κρίση. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, τα μνημόνια ήταν ένα καθεστώς που δεν παρήγαγε οικονομικά αποτελέσματα, αλλά προσωπικά και κοινωνικά δράματα. Δεν αντέχουμε μισθούς και συντάξεις 300 ευρώ, σπίτια χωρίς θέρμανση, τους γονείς μας χωρίς φάρμακα, τα παιδιά μας νηστικά στα σχολεία, για να πληρώνεται χωρίς τέλος ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Οι δανειστές δεν ζητάνε μόνο αυτά, αλλά πολλά περισσότερα με στόχο να εγκλωβίσουν την οικονομία σε ασφυξία και την κοινωνία σε αδιέξοδα» προστίθεται στο κάλεσμα και υπογραμμίζεται:
«Ο λαός στην Ελλάδα μίλησε και νίκησε. Θα το κάνει ξανά με κάθε τρόπο, όσες φορές κι αν χρειαστεί.
Η Δημοκρατία Δεν εκβιάζεται – Οι ζωές μας δεν ανήκουν στους δανειστές».

ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Τη διοργάνωση συλλαλητηρίου και στα Χανιά γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, αναφέροντας τα εξής:

«Η Ελλάδα στις 25 Γενάρη αποφάσισε να βάλει τέλος στις καταστροφικές πολιτικές του μνημονίου, στην λιτότητα και στο φασισμό. Δυστυχώς, αυτή η επιλογή φαίνεται ότι δεν είναι σεβαστή από τους κυρίαρχους συντηρικούς κύκλους της υπόλοιπης Ευρώπης, οι οποίοι επιμένουν στην εφαρμογή δογματικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Τέσσερις μήνες τώρα η Ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύεται έχοντας πυξίδα τη λαϊκή εντολή για να βγει η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Σ’ αυτή την διαπραγμάτευση η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις στην προσπάθεια να αποφύγει τις απειλές και τους εκβιασμούς, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα βήματα πίσω . Δεν μπορεί να υποθηκεύσει το μέλλον των επόμενων γενιών με μνημόνια λιτότητας και ισοπέδωσης της κοινωνίας. Ο ελληνικός λαός δεν θα φοβηθεί ούτε θα υποκύψει στους εκβιασμούς των “δανειστών” και των “εταίρων” μας.

Είμαστε εδώ και θα παλέψουμε συλλογικά και οργανωμένα για να ανατρέψουμε το αντιδημοκρατικό καθεστώς λιτότητας και φτώχειας το οποίο έφτασε την ανεργία στο 26% , την μαύρη εργασία στο 30% και οδήγησε 10.000 συνανθρώπους μας σε αυτοκτονία.

Αυτή η μάχη είναι για τον καθένα και την καθεμιά που έχασε την εργασία του , που έχασε την ζωή του και μετανάστευσε από την χώρα του προς όφελος της διεθνούς και εγχώριας ολιγαρχίας.

Για αυτό καλούμε κάθε Χανιώτη πολίτη που αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης να συμμετάσχει δυναμικά και με αποφασιστικότητα στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 17/6 και ώρα 19.30 στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.