Μουσείο Τυπογραφείας

“Σφραγίστηκαν” καταστήματα στην Δημ. Αγορά και τα Φαλάσαρνα από την ΑΑΔΕ

Στην άμεση αναστολή λειτουργίας επαγγελματικών εγκαταστάσεων για 48 ώρες προχώρησαν στελέχη της ΑΑΔΕ μετά από ελέγχους που πραγματοποίησαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει «κατόπιν εντολής του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, οι Υπηρεσίες της, διεξάγουν καθημερινά φορολογικούς ελέγχους.

Κατά τους ελέγχους που διεξήγαγαν συνεργεία της Α.Α.Δ.Ε., τις προηγούμενες ημέρες διαπιστώθηκε πληθώρα φορολογικών παραβάσεων. Δύο εξ αυτών, ενεργοποίησαν τις κυρώσεις του αρ. 13Α του Ν.2523/1997, που προβλέπει την άμεση αναστολή λειτουργίας επαγγελματικών εγκαταστάσεων για 48 ώρες. Οι επιχειρήσεις που εφαρμόστηκαν το προαναφερόμενα μέτρα επιχειρούν στα Φαλάσσαρνα και στο χώρο της Δημοτικής Αγορά Χανίων.

Υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. Χανίων σε συνεργασία με την αστυνομία προχώρησαν στην προβλεπόμενη από το νόμο σφράγιση των ανωτέρω επιχειρήσεων για 48/ώρες.

Εφαρμόζοντας τις εντολές του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., κλιμάκια προληπτικού ελέγχου της βρίσκονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με ελέγχους σε όλο το νομό, πολλές φορές πλέον του ενός ταυτόχρονα, σε υπηρεσία για την εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας»

1 σχολιο

  • [Δημητρης] ~ ~ ~ Απάντηση

    Αν εξαιρεσετε SM και καταστηματα πολυεθνικων , οι υπολοιποι σε ποσοστο ενενηντα τοις εκατο φοροδιαφευγουν μη κοβοντας αποδειξεις.Το πιο καλο ειπε επαγγελματιας ,σε συζητηση,συμπεριελαβε στα λειτουργικα εξοδα του καταστηματος και την αποδοση ΦΠΑ. Ομως τη μεγαλυτερη ευθηνη στο θεμα την εχει το κρατος ,δεν θελουν οχι δεν μπορουν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.