Μουσείο Τυπογραφείας

Σε τροχιά υλοποίησης η ανέγερση 8 σχολείων & η ανακατασκευή Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας

Σε τροχιά υλοποίησης, μέσω ΣΔΙΤ, βρίσκεται η ανέγερση οκτώ σχολικών μονάδων εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Χανίων, καθώς και η ανακατασκευή του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης απέναντι από τον δημοτικό κήπο.

Η σχετική πρόταση εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, έτυχε θετικής ανταπόκρισης από τον υπουργό Οικονομίας και τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ και ήδη συμφωνήθηκε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες και διαδικασίες που απαιτούνται, σε συνεργασία και με τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ (πρώην ΟΣΚ).

Το πλαίσιο υλοποίησης των παραπάνω έργων ως ΣΔΙΤ περιλαμβάνει την ανάθεση, κατόπιν διαγωνισμού, σε ιδιώτη ανάδοχο, ο οποίος θα αναλάβει τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, καθαριότητα και φύλαξη των σχολικών μονάδων και του πάρκου, με χρονική διάρκεια έως 27 χρόνια. Όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γγ του δήμου, Δημήτρης Φραγκάκης, σε αυτό το διάστημα ο ανάδοχος θα λαμβάνει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τα χρήματά του μαζί με ένα καθορισμένο ποσοστό κέρδους. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν παραχωρείται στον ιδιώτη ανάδοχο η διαχείριση των κυλικείων, η οποία θα παραμείνει στις αρμοδιότητες του δήμου. «Είναι μία μέθοδος ρεαλιστική και όχι ουτοπική, που εφαρμόζεται με επιτυχία σε άλλες περιοχές της χώρας», σχολίασε ο κ. Φραγκάκης.

Στην πρόταση περιλαμβάνεται η ανέγερση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Κυδωνίας, του 2ου Γυμνασίου Νέας Κυδωνίας, του 2ου Γυμνασίου Ακρωτηρίου, του 4ου Γυμνασίου Χανίων, του 18ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Χανίων, του 11ου Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου Χωραφακίων και του Νηπιαγωγείου Περιβολίων.

Το κόστος κατασκευής των οκτώ σχολείων φθάνει τα 29,5 εκατ. ευρώ, ενώ το κόστος της ανακατασκευής στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας το 1,5 εκατ. ευρώ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.