Μουσείο Τυπογραφείας

Σε… σύγχυση οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων

Συνεχίζεται το “κομφούζιο” τουριστικών λεωφορείων στο κέντρο των Χανίων, μετά την απόφαση της Δημοτικής Aρχής να τοποθετήσει κώνους στη θέση που στάθμευαν στη Δημοτική αγορά, απέναντι από το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο.

1

1

2

2

3

3

4

4

Σύμφωνα με την απόφαση του Δήμου τα λεωφορεία θα πρέπει να σταματάνε έξω από το ξενοδοχείο “Κρήτη” στη συμβολή των οδών Κύπρου και Νικηφόρου Φωκά. Κάτι που όμως -είτε λόγω ελλιπούς πληροφόρησης των οδηγών είτε λόγω ασυνεννοησίας- δεν συμβαίνει.
Χαρακτηριστική η εικόνα που επικρατούσε χθες.
Έξω από το ξενοδοχείο “Κρήτη”, οι λίγες θέσεις στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων ήταν μόνιμα κατειλημμένες (φωτ. 1) με αποτέλεσμα οδηγοί τουριστικών λεωφορείων που έρχονταν από άλλες περιοχές είτε να παρκάρουν προσωρινά όπου μπορούσαν για να αποβιβάσουν επισκέπτες, όπως έξω από το Πολεμικό Μουσείο, στην αρχή της οδού Τζανακάκη (φώτ. 2), είτε αφού δεν μπορούσαν λόγω των κώνων έξω από την Αγορά (φώτ. 3) , σταματούσαν προσωρινά για να αποβιβάσουν τουρίστες στη θέση του… Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων, μπροστά από τις “Εικόνες” (φώτ. 4)! Αυτό για παράδειγμα συνέβη χθες σε ώρα αιχμής, με τουριστικό λεωφορείο που ήρθε από την Αγ. Γαλήνη Ρεθύμνου, του οποίου ο οδηγός προφανώς δεν γνώριζε ή δεν είχε ενημερωθεί για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Δήμου.
Και εάν οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων βρίσκονται σε… σύγχυση αυτές τις μέρες που δεν έχει αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, τότε εύλογα αναρωτιέται κανείς τι πρόκειται να γίνει την ερχόμενη Κυριακή 15/9 όπου στα Χανιά αναμένονται διπλές αφίξεις κρουαζιερόπλοιων αλλά και την Τρίτη 17/9 όπου πρόκειται να έχουμε τριπλές αφίξεις και οι επισκέπτες θα κατευθύνονται με λεωφορεία από τη Σούδα στο κέντρο της πόλης.

2 Σχόλια

  • [Νίκος] ~ ~ ~ Απάντηση

    Θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό.
    Αλλά δεν είναι μόνο τα τουριστικά λεωφορεία. Είναι και τα αστικά.
    είναι λογικό να υπάρχει αφετηρία στο κέντρο της πόλης (εθνική τράπεζα) ?

  • [Δημήτρης] ~ ~ ~ Απάντηση

    Έπρεπε να βρεθεί πρώτα ο χώρος σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους και μετά να αλλάξουν την θέση αποβίβασης. Έτσι πρόχειρα δεν λύνονται τα προβλήματα .

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.