Τις χώρες τις κυβερνούν οι κυβερνήσεις. Οι αντιπολιτεύσεις ελπίζουν… σε βάθος χρόνου. Ο κ. Μητσοτάκης πράγματι έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο στο μυαλό του και οι προτεραιότητές του είναι θεμελιωμένες σε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο.
Η αντίληψη που έχει για τον πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης απαιτεί διαρκή επαγρύπνηση από τους υπουργούς και το πρωθυπουργικό γραφείο που εμφανίζεται ως ένας ψηφιακός “σύνδεσμος” (σχέδιο “μαζί”) μεταξύ τους, που θέτει χρονοδιαγράμματα και ελέγχει την υλοποίησή τους.
Αυτό θεωρώ ότι αν πετύχει, είναι ένας νέος ψηφιακός “ανένδοτος” και η μετάβαση σε μια νέα πολιτική εποχή.
Εύχομαι ο ενθουσιασμός του κ. Μητσοτάκη, να μην προσκρούσει σε φιλοδοξίες δικών του υπουργών παλαιάς κοπής.
Εφ’ όσον απευθύνεται κυρίως στους κεντρώους και στους φιλελεύθερους, πρέπει να κινηθεί γρήγορα αλλά και να μηδενίσει το διαχειριστικό λάθος.
Ολα μπαίνουν από δω και κάτω στις “μυλόπετρες” του λάθους. Το λάθος καταδιώκει ως φάντασμα μια κυβέρνηση που και θέληση δείχνει να έχει και ευελιξία. Επί παραδείγματι η πρώτη αντίδραση στις φονικές πλημμύρες της Χαλκιδικής ήταν ουσιώδης και μετρημένη, αφού της έλειπε το “θεατρικό κομμάτι” συσκέψεων με τις κάμερες. Η επικοινωνία είναι καλή για τον προεκλογικό αγώνα, τώρα χρειάζεται να κάνουν πολιτική. Και η πολιτική επινοήθηκε για να δίνει λύσεις.
Ως εδώ καλά, αν και το γεγονός της Χαλκιδικής, εξ’ ορισμού, δημιούργησε μια αναστάτωση στην κοινή γνώμη, που πρέπει να πειστεί ότι επιτέλους κάτι λειτουργεί στο κράτος.
Και η πρώτη δήλωση του κ. Τσίπρα για την Χαλκιδική («δεν είναι ώρα για πολιτική εκμετάλλευση») ήταν στο πλαίσιο μιας σοβαρής κοινοβουλευτικής ευπρέπειας, από έναν πολιτικό που τουλάχιστον διετέλεσε πρωθυπουργός.
Καλό σημάδι αυτό για τη χώρα.
Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε ήδη επισκέψεις στα Υπουργεία για να συγκροτήσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.
Εν αναμονή…