Μουσείο Τυπογραφείας

Σε κλίμα σύμπνοιας η συνεδρίαση του Δ.Σ του ΕΒΕΧ

Επεσαν οι τόνοι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων από την οποία αναδείχθηκε η ανάγκη σύμπνοιας, συνεργασίας και καλύτερου συντονισμού για το μέλλον της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον πρόεδρο του ΕΒΕΧ Αντώνη Ροκάκη να εκφράζει τη λύπη του για τα πρόσφατα γεγονότα. Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «οι άνθρωποι που παρεκτράπησαν δεν το ήθελαν, δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση» και πρόσθεσε ότι «οφείλουμε να καταδικάσουμε τα γεγονότα αυτά χωρίς να τα κατονομάσουμε και να υποσχεθούμε πως ό,τι και αν συμβεί και για όποιες διαφωνίες έχουμε, που σίγουρα θα έχουμε και στο μέλλον, δεν θα ξαναφτάσουμε ποτέ σε αυτά τα επίπεδα».
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Μαργαρώνης καταδίκασε «τα γεγονότα όπως έγιναν» και πρόσθεσε ότι «ως επιχειρηματίες πρέπει να ξανασηκώσουμε ψηλά τον Φορέα, δουλεύοντας σε πολλά θέματα από κοινού γι’ αυτό τον σκοπό».
Στη συνέχεια ο κ. Ροκάκης πρότεινε να ψηφιστεί ο ισολογισμός για τον οποίο είχε προκληθεί ένταση στην προηγούμενη συνεδρίαση, γεγονός το οποίο ο κ. Μαργαρώνης χαρακτήρισε ως «πολύ ευχάριστη εξέλιξη».
Ετσι, ο ισολογισμός υπερψηφίστηκε απ’ όλους τους παριστάμενους, με τον γραμματέα του Δ.Σ. του ΕΒΕΧ, Μιχάλη Χαιρετάκη να δηλώνει «παρών».
Ο κ. Μαργαρώνης ζήτησε τα σοβαρά θέματα να ερχονται στο Δ.Σ.
Ο ίδιος πρότεινε να δημιουργηθεί «μία τριμελής Επιτροπή που θα φέρει ένα νέο Κανονισμό».
Ο κ. Ροκάκης απάντησε ότι «δεν έχουμε κανένα φόβο» και «όπως παραλάβαμε τη διοίκηση με τον ίδιο τρόπο τη συνεχίζουμε».
Οσο για τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στη Διοικητική Επιτροπή, είπε ότι «μπορούμε να το μελετήσουμε στην επόμενη συνεδρίαση και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας».
Τη διαφωνία του στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Δ.Σ. εξέφρασε ο Γιάννης Φραγκάκης, ο οποίος εισηγήθηκε το τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης σχετικά με την τροποποίηση του κανονισμού λειτουργίας της Διοικητικής Επιτροπής ενώ ζήτησε το Δ.Σ. να συνεδριάζει τουλάχιστον μια φορά το μήνα.
Ο κ. Ροκάκης ανέφερε οτι η τροποποίηση του κανονισμού λειτουργιάς της Διοικούσας είναι διαφορετικό θέμα από τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων, ανέφερε ότι η διοίκηση του Γιάννη Μαργαρώνη ήταν μια καλή Διοίκηση ενώ υποστήριξε ότι «από την αντιπολίτευση δεν έχει γινει κάποια αναπτυξιακή πρόταση και έχουν ακούσει εισηγήσεις μόνο στείρας αντιπαράθεσης».
«Φέρτε προτάσεις», είπε. «Προτάσεις που να εισαστε και εσείς μέσα». Επίσης, σημείωσε ότι θα γίνει μια τριμελής Επιτροπή που θα εισηγηθεί το νέο κανονισμό λειτουργίας της Διοικούσας.
Απο την πλευρά του ο κ. Φραγκάκης ανέφερε ότι στα δυο χρόνια της τωρινής διοίκησης «δεν υπάρχει ούτε ένα νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ούτε προγραμματική σύμβαση» με τον κ. Ροκάκη να απαντά ότι ήδη έχει εγκριθεί ένα πρόγραμμα για προώθηση αγροτοδιατροφικών προιοντων και επίσης εχει καταθέσει προγράμματα. Ο Γιάννης Μαργαρώνης αναφέρθηκε σε προτάσεις του κατά το παρελθόν που, όπως είπε, δεν εγιναν αποδεκτές.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟ 2020
Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χανίων αναφέρει ότι «από το νέο έτος στο ΕΒΕΧ θα υπάρξουν αλλαγές και επαναπροσδιορισμοί.
Ο Πρόεδρος μαζί με όλους τους συμβούλους της πλειοψηφούσας παράταξης του Επιμελητηρίου Χανίων, θα κάνουν απολογισμό της διετίας που πέρασε (στόχοι που επιτεύχθηκαν και παραλείψεις). Η επόμενη διετία θα είναι καθοριστική, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί με πλήρη επιτυχία το πρόγραμμα της διοίκησης μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.