Μουσείο Τυπογραφείας

Σε φιλώ φίλε μου

27lampathakis9.9.19……. εκπληκτικό. Ο Λαυρέντης, αγαπούσε τον αριθμό 9… Με μία αγάπη έλεγε, έχω δύο αγάπες… Αν γυρίσεις το 9 έχεις το 6, εξηγούσε και γελούσε… Ο Λαυρέντης είναι ο άνθρωπος του ΦΛΕΡΤ. Για όλα όσα υπάρχουν γύρω μας, ο Κιθαρίστας, ποιητής, άνθρωπος, φίλος και εραστής των προβληματισμών, ένιωθε την ανάγκη να φλερτάρει. Τον ενδιέφερε ο έρωτας ο ικανός να σε πάει παραπέρα. Αγωνιούσε να είναι καλά οι άνθρωποι, όπως αγωνιούσε να είναι καλές και οι ώρες που περνούσε. Δε χαριζόταν σε κανέναν, χωρίς όμως να τον προσβάλει. Εξαγριωνόταν από την έλλειψη αγάπης στον κόσμο και φοβέριζε με τις προτάσεις του, τους κακούς χωρίς όμως να κάνει σε κανέναν κακό. Κάποτε σε ένα μπαράκι, φλέρταρε… καθισμένος κάτω από έναν φοίνικα που τον φώτιζε μία πράσινη λάμπα, κουβέντιαζε με μία κοπέλα, διπλοπόδης, κουνούσε το χέρι του λες και έπαιζε κιθάρα. Τόσο αθώα σκηνή, το περιβάλλον της οποίας όμως, τραυμάτιζε το φως της πράσινης λάμπας… Έριξε πάνω της το μπουφάν του…
– Λαυρέντη θα κάψεις το μπουφάν, θα σκάσει η λάμπα, θα χαλάσει το ραντεβού σου και θα αναστατωθεί το μπαράκι…
– Ξεκόλλα… Σε μένα θα συμβούν αυτά. Εσύ πιες το ποτό του και βρες έναν φοίνικα να κάτσεις από κάτω. (μου απάντησε γελώντας βραχνά)
– Λαυρέντη θα έρθει ο σερβιτόρος θα σου πει τίποτε και θα στραβώσεις.
– Θα μπλουζάρουμε όλοι μαζί… (απάντησε και πριν προλάβει να τελειώσει την πρόταση του έσκασε η λάμπα και ένα τμήμα στο μπαράκι έμεινε χωρίς φως).
– Πάμε να πάρουμε την κιθάρα και να φέρουμε φως (μου πρότεινε).
Μπαίνοντας ξανά στο μπαράκι με την κιθάρα και τραγουδώντας, η αναστάτωση στους θαμώνες έπαψε, ο μπάρμαν κέρασε όλο το μαγαζί και η κοπέλα που ο Λαυρέντης φλέρταρε έσκυψε και τον φίλησε στο λαιμό, καθώς ο Λαυρέντης τραγουδούσε. Αυτός ήταν ο Λαυρέντης. Διόρθωνε όσο πιο γρήγορα μπορούσε τις ατυχίες. Αυτό έκανε σε όλη του τη ζωή. Διορθωτικές κινήσεις που του έβγαιναν. Αυτό το ταξίδι του, για να μη θυμώσω το εκλαμβάνω ως μία διορθωτική κίνηση. Διότι ο Μαχαιρίτσας γνώριζε με πολύ έξυπνο τρόπο, εντυπωσιακό θα τον χαρακτήριζα, πότε να την κάνει… Σε φιλώ φίλε μου. Σε φιλούμε όλοι μας και είμαι σίγουρος πως: «…δε θα κρυφτείς σε καμία σκιά, χαμένων παραδείσων…». Δάκρυσα, Λαυρέντη με την είδηση την τελευταία σου. Σε φιλώ φίλε μου… Δεν ένιωθα καλά αυτές τις μέρες…. Eνιωθα πολύ παράξενα, πολύ όμως, πάρα πολύ… Oλες οι κουβέντες μας στο ΦΙΛΙΟΝ και οι παρέες μας στην Τσόχα θα υπάρχουν όπως και εσύ υπάρχεις. Γεια σου φίλε μου και όταν ανταμώσουμε θα με τσιμπήσεις στην κοιλιά και εγώ στη μασχάλη όπως κάναμε. Σε φιλώ φίλε μου. Oλα μου τα δάκρυα για σένα να γίνουν σύννεφα να πατάς. Σε φιλώ φίλε μου… σε φιλώ. Ο εγωιστής ποιητής όπως με έλεγες, επειδή δεν μοιραζόμουν εύκολα τις λέξεις μου… Και το γούσταρες αυτό. Γούσταρες ότι με δυσκολία κατακτούσες. Καλό ταξίδι μαντζόρε φίλε, ταξίδι που λες και το ήξερες το ξεκίνησες στις 9.9.19.
Aπαιχτος είσαι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.