Μουσείο Τυπογραφείας

Σε εκκρεμότητα η αρμοδιότητα συντήρησης του ΒΟΑΚ

Σε εκκρεμότητα παραμένει ακόμα το ζήτημα της συντήρησης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, το οποίο βρίσκεται στην επικαιρότητα λόγω των συνεχιζόμενων επικίνδυνων κατολισθήεσεων.
Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης την Τετάρτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ ΑΕ  Φώτης Καζάσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ζήτημα των αρμοδιοτήτων συντήρησης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης. Σύμφωνα με τον κ. Καζάση ο οργανισμός σε συνεννόηση με την Περιφέρεια αναζητεί λύση στο θέμα, μέσω του αρμόδιου Υπουργείου, όσο γρηγορότερα γίνεται.

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ 

Ο κ.Καζάσης ανέφερε ότι υπεγράφη η προγραμματική σύμβασή μεταξύ ΟΑΚ ΑΕ και Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Υ.ΜΕ) ώστε να προχωρήσει άμεσα ο διαγωνισμός για το επιχειρησιακό σχέδιο του ΒΟΑΚ (τμήμα Χανιά-Ηράκλειο). Παράλληλα δρομολογείται αντίστοιχη προγραμματική σύμβαση μεταξύ Ο.Α.Κ. Α.Ε. και Υπουργείου (Υ.ΜΕ) τη μελέτη στρατηγικού σχεδιασμού (ΒΟΑΚ Κίσαμος-Σητεία).
Παράλληλα προωθείται η ολοκλήρωση εφαρμογών ΑΠΕ σε αντλιοστάσια του οργανισμού, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και συνεχίζεται η συνεργασία (παροχή τεχνικής στήριξης) ΟΑΚ- ΔΕΥΑΒΑ.
Το Δ.Σ. ενημερώθηκε επίσης αναλυτικά για την εξέλιξη κατασκευής της σήραγγας μήκους 3,5 χιλ που θα συνδέσει τον ταμιευτήρα με το Οροπέδιο για την συλλογή των πλημμυρικών υδάτων. Έως σήμερα η διάνοιξη έχει προχωρήσει κατά 2.700 μέτρα, και απομένουν άλλα 700 μέτρα για την ολοκλήρωση της διάνοιξης (έργο με τίτλο: «Ύδρευση Ηρακλείου-Αγ. Νικολάου από το φράγμα Αποσελέμη-Έργα ενίσχυσης ταμιευτήρα Φράγματος Αποσελέμη από το Οροπέδιο Λασιθίου)».

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης ανακοινώθηκε επίσης ότι πάρθηκε ομόφωνα σειρά αποφάσεων για την ολοκλήρωση σημαντικών αναπτυξιακών υποδομών της περιφέρειας:

1. Ολοκλήρωση τμήματος Ν.Ε.Ο. Αγ. Νικόλαος-Καλό Χωριό (ΒΟΑΚ) (έγκριση πληρωμών)
2. Ολοκλήρωση τμήματος «Αυχήν Αγκαθιάς-Χαμέζι-Σητεία» ( 3,8 χλμ περίπου) (έγκριση πληρωμών)
3. Διαδικασίες έργου «Σύνδεση Κόμβου Μουρνιών του ΒΟΑΚ με την πόλη των Χανιών».
4. Διαδικασίες προσωρινής παραλαβής στα πλαίσια του έργου «Λιμνοδεξαμενή Αγ. Γεωργίου Οροπεδίου Λασιθίου»
5. Διαδικασίες προσωρινής παραλαβής στα πλαίσια του έργου «Κατασκευή Τμήματος Άνω Βιάννου»
6. Έγκριση προκήρυξης και τευχών ανοικτού, διεθνούς διαγωνισμού στο πλαίσιο της πράξης «Προμήθεια και Εγκατάσταση Φυγόκεντρου Διαχωριστή Αφυδάτωσης Ιλύος της ΕΕΛ της ΔΕΥΑΒΑ»( χρηματοδότηση ΠΕΠ Κρήτης 2014-2020)
7. Διαδικασίες τεχνικής στήριξης για συμπλήρωση και τροποποίηση μελέτης κατασκευής του Φράγματος Λαδούκου
8. Έγκριση έργου «Καθαρισμός περιβάλλοντος χώρου του κεντρικού αγωγού του Ο.Α.Κ. Α.Ε στα Μεσκλά»

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.