Μουσείο Τυπογραφείας

Σχολεία χωρίς γραμματειακή υποστήριξη στα Χανιά

Χωρίς γραμματειακή υποστήριξη θα μείνει το 4ο Λυκείου Χανίων καθώς, όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, σε λίγες μέρες απολύεται η Γραμματέας η οποία έχει προσληφθεί με οκτάμηνη σύμβαση και δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της θητείας της.
Στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται ότι «τρεις μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς το σχολείο θα μείνει χωρίς γραμματειακή υποστήριξη με αποτέλεσμα την δυσλειτουργία του ίδιου του σχολείου. Η εκπαιδευτική κοινότητα θα αντιμετωπίσει ένα κυκεώνα γραφειοκρατίας που όλο και θα μεγιστοποιείται. Στην κατηγορία αυτή πρέπει να είναι γύρω στα 35 άτομα στο νομό».
Ακόμα στην ανακοίνωση τονίζεται:
«Εμείς σαν γονείς δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα μας επιτρέψουν τα μνημόνια και οι “θεσμοί” να γίνουν νέες προσλήψεις γραμματέων. Στο επόμενο διάστημα τα σχολεία θα μείνουν σύξυλα λόγω του ισχύοντα νόμου».
Ο Σύλλογος διερωτάται «γιατί αυτοί οι άνθρωποι να μην μονιμοποιηθούν, γιατί να μη μιλάμε για μόνιμο προσωπικό γραμματέων, φυλάκων, εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση», κ.α..

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.