Μουσείο Τυπογραφείας

Ρώσος υπ. Άμυνας: Ήρωες οι 14 νεκροί στο υποβρύχιο

sergkei-soigkouΣτις ηρωικές προσπάθειες των 14 μελών του πληρώματος του ρωσικού ερευνητικού υποβρυχίου που έχασαν τη ζωή τους, αλλά και στα μέλη του πληρώματος που επέζησαν, αναφέρθηκε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, δύο μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στο βαθυσκάφος του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική με πληροφορίες από το πρακτορείο TASS, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας επεσήμανε ότι τα μέλη του πληρώματος πρωτίστως έσωσαν τη ζωή ενός πολίτη που εκπροσωπούσε τη βιομηχανία και στη συνέχεια «πάλεψαν μέχρι τέλους για να σώσουν το σκάφος».

«Με τίμημα την ίδια τους την ζωή ανέλαβαν ένα δύσκολο έργο, εξάλειψαν την εστία της πυρκαγιάς, έσωσαν τους συντρόφους τους και το βαθυσκάφος», υπογράμμισε ο Σόιγκου στην σύσκεψη που έγινε στο Σεβερομόρσκ στην οποία συμμετείχε η επιτροπή για την διερεύνηση των αιτιών του δυστυχήματος.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας κατά την διάρκεια της σύσκεψης είπε ότι «συνέβη μια μεγάλη τραγωδία. Έχασαν τη ζωή τους οι σύντροφοι μας, οι συνάδελφοι μας».

Παράλληλα ανέφερε ότι «η πυρκαγιά σημειώθηκε στο υποβρύσιο κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων ερευνών στα ρωσικά χωρικά ύδατα στην Θάλασσα του Μπάρεντς. Ως αποτέλεσμα έχασαν τη ζωή τους 14 μέλη του πληρώματος, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος διασώθηκαν».

Ο Σερκέι Σόιγκου είπε ότι επτά από τα μέλη του πληρώματος που έχασαν τη ζωή τους ήταν πλοίαρχοι 1ης τάξεως και τρεις πλοίαρχοι 2ης τάξεως. «Δύο έφεραν τον τίτλο του Ήρωα της Ρωσίας».

Επιπλεόν, εξήρε την εκπαίδευση των μελών του πληρώματος λέγοντας ότι «ήταν μοναδικοί στο είδος τους ειδικοί, επαγγελματίες με υψηλή εξειδίκευση, που πραγματοποιούσαν σημαντικές έρευνες όσον αφορά την μελέτη της υδρόσφαιρας της Γης».

Τέλος διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο θα παράσχει την αναγκαία βοήθεια και υποστήριξη στις οικογένειες, δίνοντας την υπόσχεση ότι όλα τα μέλη του πληρώματος που έχασαν τ ζωή τους θα παρασημοφορηθούν μετά θάνατο με τιμητικές διακρίσεις. Κλείνοντας την ομιλία του ο Σόιγκου ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.