Μουσείο Τυπογραφείας

Ρωσία: Συνελήφθη δημοσιογράφος που ερευνούσε τη διαφθορά στη Μόσχα

Υπό κράτηση έχει τεθεί Ρώσος δημοσιογράφος όπως μεταδίδει η Ναυτεμπορική, γνωστός για τις έρευνές του για διαφθορά μεταξύ των δημοτικών αξιωματούχων της Μόσχας. Ο δημοσιογράφος ερευνάται για κατοχή και διάθεση ναρκωτικών, κατηγορίες τις οποίες αρνείται, σύμφωνα με τον δικηγόρο του και τον εργοδότη του.

Ο Ιβάν Γκολούνοφ, συνελήφθη σήμερα στο κέντρο της Μόσχας, ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν προκειμένου να συναντηθεί με πηγή. Μία τσάντα με ναρκωτικά βρέθηκε αργότερα στο σακίδιό του, σύμφωνα με το Meduza, το ειδησεογραφικό πόρταλ στο οποίο εργάζεται. Ο Γκολούνοφ επιμένει ότι η τσάντα δεν του ανήκει.

Στη συνέχεια, κατά την αστυνομική έρευνα στο διαμέρισμά του, βρέθηκε μία ακόμη τσάντα με ναρκωτικά μαζί με μία ζυγαριά, αναφέρει το Meduza.

Ο Ιβάν Γκολούνοφ αρνείται τις κατηγορίες και καταγγέλλει ότι η κράτησή του συνδέεται με τις δημοσιογραφικές του δραστηριότητες. Μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με κατηγορίες για πώληση ναρκωτικών, που επισύρει ποινή κάθειρξης 10-20 ετών.

Ο 36χρονος Γκολούνοφ είναι πολύ γνωστός στη Ρωσία για τις έρευνές του για τη διαφθορά στη Μόσχα. Ο δήμαρχος της Μόσχας , ο Σεργκέι Σομπιάνιν, είναι στενός σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ντμίτρι Τζουλάι, ο δικηγόρος του Γκολούνοφ, δήλωσε στο Reuters ότι πιστεύει πως η αστυνομία τοποθέτησε τα ναρκωτικά στο σακίδιο του πελάτη του για να τον ενοχοποιήσει, ότι ο δημοσιογράφος χτυπήθηκε και ότι η αστυνομία αρνήθηκε να πάρει γενετικό υλικό από τα χέρια του ή το σακίδιό του για να διαπιστωθεί αν είχε έλθει σε επαφή με ναρκωτικά. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του επίσης, η αστυνομία αρνήθηκε να καλέσει τις πρώτες βοήθειες ώστε να αναφερθούν τα τραύματά του κατά τη σύλληψη.

«Είμαι 100% βέβαιος ότι συνδέεται με την επαγγελματική δραστηριότητα του Ιβάν Γκολούνοφ», δήλωσε από την πλευρά του ο Ιβάν Κολπάκοφ, ο διευθυντής του Meduza.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.