Μουσείο Τυπογραφείας

Ρέντσι: 80 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννηθεί από το 2015

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι αποφάσισε να διατεθούν 500 εκατομμύρια ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό του 2015, για την υιοθέτηση του επιδόματος τέκνων για κάθε παιδί που θα γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους.
Ο Ρέντσι πρόσθεσε ότι το μπόνους αυτό θα βοηθά τις ιταλικές οικογένειες στα πρώτα τρία χρόνια ζωής των παιδιών τους. Σύμφωνα με στοιχεία που διέρρευσαν από την ιταλική προεδρία της κυβέρνησης, το συγκεκριμένο βοήθημα πρόκειται να καταβληθεί στις οικογένειες με ετήσιο εισόδημα το οποίο δεν ξεπερνά συνολικά τις 90.000 ευρώ.
Για το 2015 το σχετικό κονδύλι θα είναι 500 εκατομμυρίων ευρώ, το 2016 θα αυξηθεί στο 1 δισεκ. ευρώ, ενώ, από το 2017 και πέρα θα σταθεροποιηθούν στο ενάμιση δισεκατομμύριο ευρώ.
Η Ιταλία είναι μια από τις χώρες με εντονότερο πρόβλημα υπογεννητικότητας στην Ευρώπη και με το μέτρο αυτό, ο Ιταλός πρωθυπουργός ελπίζει να συμβάλει στην αύξηση των γεννήσεων, δημιουργώντας ένα κλίμα μεγαλύτερης οικονομικής ασφάλειας.
«Ξέρω ότι δεν λύνουμε τα προβλήματα των οικογενειών, αλλά θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα. Γνωρίζω τι σημαίνει να πρέπει να αντιμετωπίζεις συνεχή έξοδα μετά από την γέννηση ενός παιδιού», δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.