Μουσείο Τυπογραφείας

Ψιλά γράμματα για το στρατόπεδο “Μαρκοπούλου”

Ανακοινώθηκε ότι εντός των ημερών «θα πέσουν οι υπογραφές για την παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου». Παρόλο που στην Ελλάδα πολλές φορές άλλα λέμε κι άλλα κάνουμε, άλλα λέμε κι άλλα εννοούμε, επειδή οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους, να επισημάνω ότι άλλο είναι παραχώρηση και άλλο ενοικίαση.
Γιατί ορισμένοι επιμένουν στην παραπληροφόρηση; Γιατί δεν λένε την αλήθεια; Γιατί θέλουν να παραχαράξουν την ιστορία, αφού ποτέ η χανιώτικη κοινωνία μέσα από τους αγώνες της δεν ζήτησε ενοικίαση; Αλλά ψιλά γράμματα θα πείτε. Τι είναι για το Δήμο Χανίων 80.000 € το χρόνο; Ισως τα έξοδα ενός ξενώνα αστέγων, ή ενός κτηρίου για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων. Πάλι ψιλά γράμματα θα πείτε.
Αλλά το μεγάλο ψέμα για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου δεν είναι αυτό, αλλά το ότι η δημοτική αρχή λέει ότι θα γίνει πάρκο, παρόλο που έχει στα σχέδιά της το χτίσιμο περίπου 11.000 μ² εντός του στρατοπέδου. Θυμίζω ότι σύσσωμη η παράταξη του δημάρχου ψήφισε το στρατόπεδο να έχει συντελεστή κάλυψης 0,15 και δόμησης 0,20. Δηλαδή θα έχουμε ένα οικόπεδο 53 στρεμμάτων που χτίζει περίπου 8.000 μ² σε κάλυψη (ισόγεια) και 11.000 μ² συνολικά σε όλους τους ορόφους.
Πάλι ψιλά γράμματα θα πείτε. Ελα μωρέ, πώς κάνεις έτσι, θα πει κάποιος, τι είναι 8 χιλιάδες σε σύνολο 53; Σωστά πατριώτες, αλλά μη λέτε ότι θα γίνει πάρκο. Γιατί στα 8.000 πρέπει να προσθέσουμε τους δρόμους για να πάμε στα κτήρια και τους χώρους στάθμευσης, γιατί δεν θα πηγαίνουμε με τα πόδια. Τι θα μείνει τελικά πάρκο, ή ακάλυπτος οικοπέδου;
Θα πρέπει κάποτε σε αυτό τον τόπο να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να μη βιάζουμε τη θαυμάσια ελληνική γλώσσα. Αλλά δυστυχώς έχουμε μάθει ως κοινωνία να ακούμε ψέματα, να παραμυθιαζόμαστε από τους πολιτικούς όποιας βαθμίδας.
Μήπως μας αρέσει και λίγο;

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.