Μουσείο Τυπογραφείας

“Ψυχρές” οι σχέσεις Ρωσίας – ΝΑΤΟ

Oι δηλώσεις του νέου γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ δεν αφήνουν να διαφανούν ελπίδες για μια ταχεία βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, εκτίμησε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Λουκασέβιτς.
Ο Γενς Στόλτενμπεργκ, πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας, θεωρείται γενικά ότι χρησιμοποιεί πιο διαλλακτικό τόνο απέναντι στη Ρωσία σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, που αντικατέστησε τον περασμένο μήνα, τον Δανό Άντερς Φο Ράσμουσεν.
Ο Λουκασέβιτς επισήμανε ότι η Ρωσία αφήνει την πόρτα ανοιχτή στον διάλογο, που έχει δυσχεράνει η ουκρανική κρίση, ωστόσο υποστήριξε: «Για να είμαι ειλικρινής και απόλυτα ευθύς, μέχρι στιγμής οι πρώτες δηλώσεις του Στόλτενμπεργκ δεν προκαλούν αισιοδοξία».
«Η ατμόσφαιρα που είχαμε καταφέρει να έχουμε με το Σύμφωνο ως πρόσφατα, χάθηκε εν ριπή οφθαλμού και θα είναι πολύ δύσκολο να την αποκαταστήσουμε, να αποκαταστήσουμε το διάλογο» τόνισε ο Λουκασέβιτς κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.
Ο ίδιος δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες δηλώσεις του Στόλτενμπεργκ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.