Μουσείο Τυπογραφείας

Πρωτογενής Τομέας

“Σημαίες” οι ελιές
Ξεπέρασαν τα 22 εκατ. δολάρια Καναδά οι ελληνικές εξαγωγές επιτραπέζιας ελιάς στην αγορά του Καναδά, σύμφωνα με σχετική έκθεση του Γραφείου ΟΕΥ της πρεσβείας μας στην Οττάβα.
Προσέξτε:
Οι ελιές είναι το σημαντικότερο εξαγώγιμο προϊόν στον Καναδά και ακολουθεί το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο με αξία περίπου 12 εκατ. δολάρια.
****
Ελληνική φράουλα
Σε μία με δύο εβδομάδες αναμένεται η έναρξη της συγκομιδής στη φράουλα με την πρώιμη ποικιλία, Fortuna, αν και οι συντελεστές της παραγωγής εμφανίζονται ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, όχι τόσο για την ποιότητα και την ποσότητα της παραγωγής, όσο για την αποδοχή που θα έχει διεθνώς, μετά το περυσινό μποϊκοτάζ.
****
Βλέπουν άνοδο οι τιμές στο ελαιόλαδο
Ανάρπαστη η εγχώρια παραγωγή από τους τυποποιητές, παραμύθια εμπόρων για φθηνές εισαγωγές από Ισπανία.

****
HELL Agro
Ο κορυφαίος εξοπλισμός Ελαιοσυλλογής για επαγγελματίες και ιδιώτες, δίχτυα ελαιοσυλλογής, ελαιόπανα, σακιά, υφαντά τρίριγα, σακιά, γιούτινα.
Μεγάλος διαγωνισμός, λάβε μέρος και κέρδισε εξοπλισμό ελαιοσυλλογής αξίας 1000 ευρώ.
΄Η μπες στο Facebook: www.facebook.com/hellagro.
****
Τα ρωσικά ραδίκια φτιάχνουν τα καλύτερα λάστιχα
Ψέκασε, ψέκασε με χυμό λεμονιού εκεί που δεν θέλεις να πάνε μυρμήγκια ή κατσαρίδες. Και τα δύο ζωύφια δεν μπορούν να ανεχθούν τη μυρωδιά του χυμού λεμονιού και θα εξαφανιστούν μια και καλή! “Bnetiqnews.gr”
****
Kαλεντάρι της “AGRENDA”
– στις 24 – 27 Ιανουαρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, η πρώτη ΕΞΠΟΤΡΟΦ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210/9610135.
– Η 1η Διεθνής Εκθεση Τροφίμων, Ποτών, Αρτοποιΐας, Ζαχαροπλαστικής “Foodrex zuma” θα πραγματοποιηθεί στο ΜΕΣ στην Παιανία Αττικής, το διάστημα από 21 έως 24 Φεβρουαρίου 2014.
– Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210/9576100.
****
Κιτροκαλλιέργεια με συμβόλαιο
Από την Ενωση Κιτροπαραγωγών Κρήτης και την ΕΑΣ Ρεθύμνου με στόχο να προδώσουν στο προϊόν αναγνώριση και υπεραξία.
– Οι παραγωγοί;
– Συνεχίζουν να δίνουν το προϊόν τους στην Ενωση.
– Οι κιτροπαραγωγοί είναι απλήρωτοι εδώ και 3 χρόνια.
– Η “Κιτρένωση” ωστόσο, διατηρεί χρέη προς τράπεζες και τρίτους, συνολικού ύψους 8 εκατ. ευρώ.
– Μέσα στις προσδοκίες της είναι η πώληση παραλιακού ακινήτου 45 στρεμμάτων στην παραλία του Ρεθύμνου, ώστε να εξοφλήσει τα χρέη της και να αρχίσει μια νέα πορεία.
****
Στα σκαριά το Κρητικό… Μπακάλικο
Τα προϊόντα με Brand name “Κρήτη” θα πιστοποιεί η Αγροδιατροφική.
Η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου ανέφερε ότι σχετικά το σήμα αποτελεί την “ομπρέλλα” της Περιφέρειας Κρήτης για τη στήριξη του πρωτογενή τομέα και την προώθηση των προϊόντων τόσο στην εσωτερική, όσο και στην εξωτερική αγορά.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των εταιρειών Cretan Goods, Energetikon, Αγροτικός Συνεταιρισμός, Ζάκρου, Οινοποιείο Στραταριδάκη, Τσουδερός Ε.Π.Ε., Χοχλιοί Κρήτης (Escargat ele Crete), Cretan Filds, Grelia και Ελαιουργία Συντιχάκης, ενώ το εγχείρημα στηρίζεται και από άλλες εταιρείες.
****
“Μαϊμού” γραβιέρα
Πάνω από 1.000 τόνοι είναι η “μαϊμού” γραβιέρα Κρήτης που πωλείται στην αγορά σύμφωνα με ρεπορτάζ. Επιτήδειοι εισάγουν απομίμηση γραβιέρας Κρήτης από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία, ενώ την ίδια στιγμή έχουν αυξηθεί σημαντικά και τα φαινόμενα νοθείας που πραγματοποιούνται στο εσωτερικό της χώρας. Σημειώνεται ότι η νόμιμη Γραβιέρα Κρήτης – συμπεριλαμβάνεται και το προϊόν που φθάνει τους 5.000 τόνους.
****
Δελτία αποστολής για τα πάντα
Νέα δεδομένα στις συναλλαγές των καλλιεργητών ελιάς με τα ελαιοτριβεία από το 2014.
Πρώτη Ιανουαρίου 2013
– Καταργήθηκε η δυνατότητα που είχαν οι ελαιουργοί να εκδίδουν απόδειξη παροχής υπηρεσιών για όλες τις υπηρεσίες που προσέφεραν στους συναλλασσόμενους.
Πρώτη Ιανουαρίου 2014
– Από την πρώτη Ιανουαρίου του 2014 όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν internet και να ενημερώνουν καθημερινά για όλες τις αποστολές που πραγματοποιούν.
****
Το ελληνικό μανταρίνι
– Εκμεταλλεύεται το καλό όνομα και διευρύνει συνεχώς την παρουσία του στα διεθνή σούπερ μάρκετ.
– Οι καλλιεργούμενες εκτάσεις της χώρας μας φτάνουν τα 92.000 στρέμματα με την αύξηση να πραγματοποιείται με οργανωμένο τρόπο, ακολουθώντας τις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς.
+9.5%: Η φετινή παραγωγή μανταρινιών στην Ελλάδα υπολογίζεται στους 148.000 τόνους, αυξημένη κατά 95% πέρυσι.
10.000 τόνοι. Υψηλότερες αναμένονται οι εξαγωγές των ελληνικών μανταρινιών στους 100.000 τόνους έναντι 90.500 τόνων το 2012-2013.
42 – 45 λεπτά: Η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 42 – 45 λεπτά το κιλό, ελαφρά αυξημένη από την αντίστοιχη της περυσινής χρονιάς.
Ποιότητα τροφίμων;
– Πολλά φρούτα, καθόλου ζάχαρη στη μαρμελάδα.
– Ευκαιρίες για την εγχώρια παραγωγή από τις νέες κοινοτικές δεσμεύσεις.
– Ξεπέρασαν τα 22 εκατ. δολάρια Καναδά οι ελληνικές εξαγωγές επιτραπέζιας ελιάς στην αγορά του Καναδά, σύμφωνα με σχετική έκθεση του Γραφείου Ο.Ε.Υ. της πρεσβείας μας στην Οττάβα.
– Γιατί κ. Τσαυτάρη (είναι ο υπουργός) θα επωφεληθούν μόνο τα ιδιωτικά και τα δημόσια σχολεία της Αθήνας από το πρόγραμμα προώθησης των φρούτων στους μαθητές για τη φετινή χρονιά;
– Συγκεκριμένα: “Το σχέδιο προώθησης για το έτος 2013-2014 υλοποιείται στα δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία της Περιφέρειας Αττικής και της περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.
– Το κόστος του προγράμματος για φέτος; 1.8 εκατ. ευρώ.
– Γιατί, παρακαλώ;
****
Agrotica by Tif Helexpo
Εσείς, αν συμμετάσχετε με περίπτερο είστε πρόθυμοι να επισκεφθείτε την 25η Διεθνή Εκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοριών που διοργανώνεται στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι τις 2 Φεβρουαρίου 2014;
Το φετινό μήνυμα!
• Καλλιεργεί συνεργασίες.
• Για 25η χρονιά ο παλμός της Αγροτικής Οικονομίας χτυπά στη Θεσσαλονίκη. Συμμετέχετε στη μεγαλύτερη αγροτική έκθεση της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που προωθεί την ενημέρωση, την τεχνολογία και την προοπτική στον κλάδο της γεωργίας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που προωθεί την ενημέρωση, την τεχνολογία, και την προοπτική στον κλάδο της γεωργίας και αποτελεί, την συνάντηση εκθετών απο 30 χώρες και χιλιάδων επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
****
H ZEYS Ακτινίδια
Πρέσβης των ελληνικών ακτινιδίων.
Προσέξτε:
Η οργάνωση Παραγωγών “Ζευς Ακτινίδια” είναι η πρώτη που ιδρύθηκε και η μεγαλύτερη στην Ελλάδα στον τομέα της, με 300 μέλη. Είναι η πρώτη που έδωσε όνομα (Branel) στο προϊόν της.
****
Κυπουρική και μαστορέματα
Στο σπίτι φαίνεται πως παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των ανθρώπων και μειώνουν ως 30% τον κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό (Πανεπιστήμιο Καρολίνσκα, Σουηδία, 4.232 άτομα, άνω των 60 ετών, 12,5 χρόνια).
Το σήκωμα και μόνο από τον καναπέ και η αποφυγή της καθιστικής ζωής από τον καναπέ μπορεί να σώσει ζωές.
****

Οδηγός Θρέψης – Εσπεριδοειδή
Μάθετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη σωστή θρέψη των εσπεριδοειδών.
Κατεβάστε τον πλήρη οδηγό θρέψης από εδώ:
http://www.haita-group.com/greek/Files/Guides/Citrus.pdf.
Τα καλλιεργητικά ξανάρχονται
Ποσό 700 εκατ. ευρώ ρίχνει στην αγορά για Ανοιχτά Δάνεια Αγροτών η Πειραιώς.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.